Πράξη αλληλεγγύης από τους πολίτες της Σίφνου στις άπορες οικογένειες του Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη

Φάρμακα , τρόφιμα και είδη ρουχισμού περιλάμβαναν οι 98 κούτες που πρόσφεραν οι πολίτες της Σίφνου στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τη στήριξη των άπορων οικογενειών της περιοχής.
Εκπρόσωποι των εθελοντών της Σίφνου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι.Φάρμακα , τρόφιμα και είδη ρουχισμού περιλάμβαναν οι 98 κούτες που πρόσφεραν οι πολίτες της Σίφνου στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τη στήριξη των άπορων οικογενειών της περιοχής.
Εκπρόσωποι των εθελοντών της Σίφνου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη ο οποίος τους ευχαρίστησε και δήλωσε μεταξύ άλλων : «Μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση αυτή η εθελοντική πρωτοβουλία των πολιτών της Σίφνου. Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς θα πρέπει να υιοθετηθούν από όλους μας όταν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που περνούν δύσκολες ώρες. Κάθε βοήθεια μπορεί να είναι πολύτιμη για τις οικογένειες που δοκιμάζονται καθημερινά. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να ενισχύσουμε τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και να διασφαλίσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».
Η παράδοση των υλικών έγινε παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ιωάννας Κουφατζίδου, της Προέδρου της Κοινωνικής Υπηρεσίας Άννας Λιανοπούλου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού προσώπου, δημοτικής συμβούλου Μαριάνθης Πανίδου. Ήδη οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου έπιασαν δουλειά για τη συσκευασία και διανομή τους, εν όψει του Πάσχα.

Αυτό που θα θέλαμε να επισημάνουμε εμείς είναι ότι δεν γνωστοποιείται από τον Δήμο ο τρόπος διάθεσης και τα κριτήρια επιλογής των πολιτών του Δήμου που θα λάβουν αυτήν τη βοήθεια. Υπάρχει με λίγα λόγια αδιαφάνεια σε αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα ήδη να εγείρονται ερωτήματα για τον τρόπο διάθεσης της προηγούμενης βοήθειας από την Κύπρο.