Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δημοτικού.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει και αυτό το καλοκαίρι, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη μου».

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, των οποίων και οι δυο γονείς εργάζονται (κατά προτεραιότητα), θα υλοποιηθεί σε δυο κύκλους (από τις 18/06 έως τις 6/07 και από τις 9/07 έως τις 27/07) και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Κέντρου «Μάνος Λοΐζος» και του Πλάτωνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθλησή, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους.

Σας περιμένουμε για ένα όμορφο και ευχάριστο καλοκαίρι στην πόλη μας

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Ιωακειμίδης

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, των οποίων οι δυο γονείς εργάζονται (κατά προτεραιότητα) και είναι δημότες-κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 εβδομάδες και χωρίζεται σε δυο κύκλους των τριών εβδομάδων, από 18 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου και από 9 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου.
Κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής σε έναν μόνο κύκλο. Σε περίπτωση όμως που υπάρξουν κενές θέσεις, τότε θα εξετάζονται αιτήσεις επανεγγραφής από τον α’ κύκλο στον δεύτερο.
Η συμμετοχή κάθε μαθητή επιβαρύνεται με το ποσό των 30€ εφάπαξ, εφόσον το οικογενειακό του εισόδημα υπερβαίνει τις 15.000€.
Κάθε κύκλος μπορεί να απασχολήσει αυστηρά έως 180 παιδιά.
Σε κάθε κύκλο, το 10% θα καλύπτεται από παιδιά μεταναστών (καθότι δεν μπορούν να είναι δημότες, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να είναι κάτοικοι του Δήμου μας, να είναι νόμιμοι και να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αποδεικτικά εργασίας των γονέων που εργάζονται.
Εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Χαρτί από γιατρό για την καλή υγεία του παιδιού (ότι μπορεί να αθληθεί) και από δερματολόγο (για το κολυμβητήριο).
Ενδεικτικό Αποφοίτησης Α΄ Δημοτικού, για τα παιδιά που μόλις τελείωσαν

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Σε περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες από 180 αιτήσεις εγγραφής, τότε θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια στην επιλογή των παιδιών όπως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η ώρα προσέλευσης των παιδιών θα είναι από τις 07.15 έως τις 07:50 στην αυλή του 6ου Γυμνασίου (Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα) και η αποχώρησή τους θα γίνεται από τις 15.00 έως τις 15.30 από τον ίδιο χώρο. [Τα παραπάνω ωράρια θα τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ.]
Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εκεί για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών. Παρακαλούμε να υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβασμού στο έργο και τη δουλειά τους.
Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται με άνετα και δροσερά ρούχα, άνετα παπούτσια και απαραίτητα να φορούν καπέλο. Στην τσάντα τους να έχουν για την κολύμβηση: μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι, σαγιονάρες και μια τσάντα για να βάζουν τα βρεγμένα ρούχα.
Κάθε παιδί μπορεί να απουσιάσει συνεχόμενα έως 3 ημέρες κατόπιν ειδοποίησης ή βεβαίωσης γιατρού. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί απουσιάσει για το διάστημα αυτό ή περισσότερο χωρίς καμία ειδοποίηση, τότε αυτομάτως θα διαγράφεται από το πρόγραμμα και θα καλύπτεται η θέση του από επιλαχόντα.
Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς, για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος.
Τα χρήματα προκαταβάλλονται με την εγγραφή του παιδιού και δεν επιστρέφονται.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού (Δ.Α.Κ. Πλάτωνας) από τις 9:00 το πρωί έως τις 6:00 το βράδυ για τον πρώτο κύκλο από 17 Μαΐου έως 4 Ιουνίου και για το δεύτερο κύκλο από 15-22 Ιουνίου. Μαζί με τις αιτήσεις είναι απαραίτητη και η προσκόμιση των δικαιολογητικών (εκτός από τα χαρτιά των γιατρών και το ενδεικτικό της Α΄ Δημοτικού, που μπορούν να προσκομιστούν με την εγγραφή των παιδιών).