Α.Δοξιάδης: ο νέος ιεροκήρυκας του νεοφιλελευθερισμού


Ο Απόστολος Δοξιάδης ωσάν ..νέος ιεροκήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, έχοντας την πρόσφατη επιτυχία του στα δραματοποιημένα κόμικς ( Logicomix ) έρχεται να μας "χαρίσει" ένα πάνθεον εντυπωσιακών εικόνων δημιουργικής φαντασίας, κινδυνολογώντας ασύστολα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιχαρής σαν νέος Κολόμβος διαπιστώνει οτι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ".
Χαίρω πολύ κ. Δοξιάδη μου!
Με σκηνοθετική ευρηματικότητα θεωρείς κάποια κείμενα που γράφτηκαν στα ΜΜΕ, σαν "παμπόνηρο τέχνασμα" των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να ψαρέψουν στα θολά νερά ζαλισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το θεωρείς αυτό δεδομένο και έγκυρο στοιχείο και στηρίζεις πάνω εκεί ολη την επιχειρηματολογία σου.

Δεν αρκεί ομως μόνο αυτό, σταχυολογείς και επιστρατεύεις διάφορα επιχειρήματα απο δω και από κει κατά πως σε βολεύει, μόνο και μόνο για να στηρίξεις το νεοφιλελεύθερο μένος σου. Εξάλλου δεν είναι και κανένα νέο φαινόμενο ο αχαλίνωτος και υστερικός αντι ΣΥΡΙΖΑτισμος, οπως παλιότερα ο αντικομουνισμός, έρχεται με ιδιαίτερη οξύτητα να καλύψει τον φόβο της άρχουσας τάξης, από την άνοδο των λαϊκών αριστερών δυνάμεων και το γκρέμισμα της εξουσίας της, κάτω απο το βάρος της άδικης αντεθνικής και ταπεινωτικής της πολιτικής.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να απαντήσει κανείς σε ένα-ένα από το συνονθύλευμα των επιχειρημάτων του Α.Δ. καταναλώνοντας φαιά ουσία για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Μια αναφορά θα κάνω μόνο σε μια παράγραφο από όλο το κείμενο του.
Γράφει λοιπόν : "αν ο Στάλιν δεν καταργούσε τη στρατηγική του λαϊκού μετώπου μόλις τα βρήκε με τον Χίτλερ—και στράφηκε μαζί του κατά όλων των πρώην «συμμάχων» του."

Σε ποια λογική και ιστορική αλήθεια μπορεί να σταθεί αυτό;

Αλήθεια που συνετρίβη σε μεγάλο βαθμό ο χιτλερισμός και ο φασισμός αν όχι στη τότε Σοβιετική Ένωση, κάτι που το ξέρουν ακόμα και τα μικρά παιδιά;

Αγαπητέ Απόστολε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό διάβασα το βιβλίο σου Logicomix σαν μια πολύ πρωτότυπη και έξυπνη "γραφή", μάλιστα είχα αφιερώσει και σχετική ανάρτηση στο blog μου, όμως φτάνει μέχρι εκεί!

Όποτε επιχείρησες να παρέμβεις στη πολιτική και στα δημόσια πράγματα με τον προκλητικό τρόπο που εσύ ξέρεις, το μόνο που δημιουργείς είναι μια πικρόχολη και εγωιστική γεύση απογοήτευσης στον κοινό νου.

Ένας απλός ενεργός πολίτης είμαι, ούτε μαθηματικός ούτε σκηνοθέτης ούτε βεβαίως "πολιτικός" όπως εσύ, γι αυτό θα σου πω μια μεγάλη αλήθεια.

Με τον ίδιο τρόπο που εσύ συλλέγεις τα στοιχεία και επιχειρήματα σου για να "γράψεις" το βρωμερό σου άρθρο με τον ίδιο τρόπο μπορώ να παραθέσω πλήθος γραπτών και επιχειρημάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για πάρτη σου, όπως παράδειγμα αυτό .