Μια επιστολή που δεν θα δημοσιευθεί ποτέ στην «Bild»






Αγαπητή Bild,

Είμαστε περίφανος λαός, περίφανη χώρα. Αύριο έχουμε για πολλοστή φορά εκλογές.

Εσείς λέτε: η επιλογή σας πρέπει να είναι ταιριαστή με τα συμφέροντα των δανειστών σας.

Εμείς λέμε: είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε όποιον ή όποιαν θέλουμε εμείς.

Έχει διαφορά.

Γιατί το δικαίωμα να επιλέγουμε τον κάθε αριστερό ή δεξιό «καραγκιόζη», για να χρησιμοποιήσω τη δική σας γλώσσα, είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και δεν εξαρτάται ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» ΔΑΝΕΙΣΤΗ, επειδή εσείς έτσι γουστάρετε.

Αλλά εδώ και πάνω από 10 χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: 13 χώρες (που έγιναν στην πορεία 17) εντάχθηκαν σε ένα κοινό νόμισμα με αποφάσεις των κυβερνήσεών τους ή/και των κοινοβουλίων τους ή, τέλος, μετά από διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εμείς εδώ, δυστυχώς δεν ρωτηθήκαμε, ως πολίτες, από την κυβέρνησή μας εάν θέλαμε, όντως, να ενταχθούμε σε αυτό το κοινό νόμισμα. Η απόφαση χάρη στην απόφαση ενός κοινοβουλίου, του οποίου η σύνθεση ήταν παραχαραγμένη, αφού τα κόμματα εξουσίας διέθεταν πολύ περισσότερες έδρες, από αυτές που τους αναλογούσαν βάσει των ψήφων που πήραν. Τέλος πάντων, ενταχθήκαμε, όπως ενταχθήκαμε. Και το ευρώ άρχισε να βγαίνει από τα ΑΤΜ μας επειδή κάποιοι σε αυτήν εδώ τη χώρα πήραν την πολιτική απόφαση, ενώ κάποιοι άλλοι (πολύ πολύ περισσότεροι) έκαναν αιματηρές θυσίες για πάνω από 10 χρόνια, ώστε να του κάνουν «δώρο» την ένταξη στο ευρώ. Δεν μας κάνατε χάρη• ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ την ένταξή μας στο ευρώ.

Κι όταν, πάνω στα νεύρα μας, σας βρίζουμε και σας αποκαλούμε «Ναζί», αναφερόμαστε κυρίως στην κυβέρνησή σας (την οποία, βεβαίως, εκλέξατε εσείς, χωρίς να λάβετε υπόψην σας καμία… σύσταση, είτε από εμάς, είτε από άλλους) και στον τρόπο που μας αντιμετωπίζει… Και δεν το κάνουμε καθόλου στ’ αστεία… Έτσι νιώθουμε, κάθε φορά που μιλάει η κυρία Μέρκελ ή ο κύριος Σόιμπλε…

Για να καταλαβαινόμαστε όμως: εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και όλα τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνησή σας υποχρέωσε, ουσιαστικά, τις προηγούμενες δικές μας κυβερνήσεις να εφαρμόσουν, η απειλή σας ότι θα σταματήσετε να πληρώνετε θα πέσει στο κενό… Γιατί εάν βουλιάξει η δική μας οικονομία, θα συμπαρασύρει μαζί της και τις οικονομίες αρκετών άλλων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, σε τελική ανάλυση, η όλη κατάσταση θα στραφεί και εναντίον σας. Εάν η συμφωνία ήταν εμείς να φτιάξουμε τη χώρα μας κι εσείς να μας βοηθήσετε, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ το 97% των χρημάτων που μας δίνετε πηγαίνουν για την ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΝΩΤΟΚΙΩΝ προς τους δανειστές μας και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της πραγματικής οικονομίας στη χώρα μας; Εάν όντως θέλετε να βοηθήσετε, τότε αφήστε μας να αξιοποιήσουμε τα λεφτά που μας δίνετε, αξιοποιώντας τα εκεί που πραγματικά θα είναι χρήσιμα.

Εάν εσείς δεν το θέλετε, τότε ούτε εμείς θέλουμε τα λεφτά σας (που δεν είναι και «δικά σας», δηλαδή πληρωμένα από τον γερμανικό λαό, αλλά των τραπεζών σας, που τόσο πολύ τις αγαπάτε και τις υποστηρίζετε)…

Είναι στο χέρι σας.

Αύριο έχουμε εκλογές. Και επιλογές ΕΧΟΥΜΕ. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της ελπίδας για ανάκαμψη και αξιοπρέπεια και του φόβου, που θα μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή. ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!

Και πολύ «φοβόμαστε», ότι ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!...

Φιλικά,
Ένας Έλληνας απλός πολίτης
(για την αντιγραφή: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ)


- Posted using BlogPress from my iPad