Δική φιάσκο - ΑΘΩΟΙ ΚΑΣΙΜΗΣ,ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΗΣ




Με ιδιαίτερο νόημα η εκφώνηση της απόφασης από τον πρόεδρο του Τριμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου κ.Κουλαξίζη (στην έδρα μαζί του η κα Μαντή και η κα Μουζάκη, εισαγγελέας ο κ.Παπάζογλου) στη γνωστή υπόθεση της μήνυσης του ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ κατά του Μπάμπη Κασίμη (τ.επικεφαλή της Κίνησης Πολιτών), του Λάκη Γιαννιδάκη (sfedona.gr) και του Δημήτρη Προβή (Πρωινή):

“Αθώοι οι κατηγορούμενοι και μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και μήνυση!”

Αυτή η φράση του προέδρου αναφερόταν για τα όσα απίθανα και φοβερά ακούστηκαν στην διάρκεια της δίκης σε βάρος της δημοτικής αρχής και του “δημοτικού μάγειρα” για απ ευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μια επιχείρηση που χρωστάει στο Δήμο επίσης εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Χαρακτηριστικά η απάντηση που αναγκάσθηκε να δώσει ο εκπρόσωπος της Εταιρίας Ηλίας Κακογιάννης μετά από έξυπνη ερώτηση του δικηγόρου Παναγιώτη Πίκουλα ότι από το 2006 μέχρι σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων του Κορίνθιαν Πάλλας έχει πληρώσει στο Δήμο συνολικά 300 ευρώ (την αξία ενός παραβόλου!).

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπαλλήλου του Δήμου , προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών Γιώργου Μήτρου, ο Μπάμπης Κασίμης μιλούσε για πραγματικά λιγότερα λεφτά από αυτά που χρωστάει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Κορίνθιαν Πάλλας στο Δήμο !

Ερώτηση καταπέλτης του δικηγόρου Αντώνη Χανιώτη προς τον Ηλία Κακογιάννη :

“Πείτε μου αν όλα αυτά τα χρόνια αν σας έχει ανατεθεί έστω και μία δουλειά με διαγωνισμό.

Όλες έγιναν με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! “

Και συμπλήρωσε πολύ εύστοχα ο δικηγόρος Γρηγόρης Καρπούζης όταν ο Ηλίας Κακογιάννης μίλησε για προσφορές που δίνουν στο Δήμο ώστε να διαλέγει την φθηνότερη επιχείρηση.

” Για ποιες προσφορές μιλάτε; Για τις δύο- τρεις προσφορές που πηγαίνετε στην οικονομική επιτροπή από τις ίδιες της δικές σας εταιρίες, δηλαδή Κορίνθιαν Πάλλας , Κατάι και Κακογιάννη ΑΕ ;”

Σύξυλο το δικαστήριο όλο !

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει …

Καταπέλτης και ο τ. Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών του δήμου Κορινθίων που είχε μηνυθεί μαζί με τον Λάκη Γιαννιδάκη και τον Δημήτρη Προβή ότι δήθεν συκοφάντησαν το Κορίνθιαν Πάλλας λέγοντας ότι χρωστάει περίπου 400.000 ευρώ στο Δήμο .

Με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κατέθεσε ο Μπάμπης Κασίμης και ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Γιώργος Μήτρου αποδείχθηκε ότι ο όμιλος επιχειρήσεων Κορίνθιαν Πάλλας χρωστάει στο Δήμο πολύ περισσότερα από 400.000 ευρώ!!

Οπότε αυτά που κατήγγειλε ο κ.Κασίμης στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετέφερε επακριβώς στο ρεπορτάζ της η sfedona.gr και αναμετέδωσε η Πρωινή ,ήταν και λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα που είναι πολύ πιο καυτή και “οδυνηρή” για την εν λόγω εταιρεία.

Και ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Πνευματικός με την ομάδα του συνεχίζουν κόντρα σε κάθε αρχή ηθικής και σε αρχές εντιμότητας να δίνουν στην επιχείρηση απ ευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Βέβαια ο κ.Κασίμης έριξε και άλλη βόμβα στο δικαστήριο , αποκαλύπτοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση με τις δεκάδες απ ευθείας αναθέσεις δεν έχει την νόμιμη άδεια λειτουργίας Κέτερινγκ !!

Μιλάμε δηλαδή για ενέργειες και πράξεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορινθίων που ελέγχονται όχι μόνο για την ηθική τους διάσταση (τέτοια έννοια δεν υπάρχει ούτε για αστείο) αλλά και για την νομιμότητά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και πάλι οι μηνυτές σε ένα θέατρο παραλόγου στην αρχή της διαδικασίας προσπάθησαν να πάρουν και 6η αναβολή από το δικαστήριο.

Tο δικαστήριο αφού είχε εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και επιείκειας προς την επιχείρηση δεν έκανε δεκτή την αίτηση του Κορίνθιαν Πάλλας.

Σκηνές απείρου κάλους όταν ο πρόεδρος έψαχνε να βρει τον Ηλία Κακογιάννη στέλνοντας τον Αστυνομικό της αίθουσας ακόμα και έξω από τα δικαστήρια για να δει αν έφυγε.

Τελικά και ενώ ο αστυνομικός δήλωνε ότι είδε τον Ηλία Κακογιάννη να απομακρύνεται προς τα ΤΑΞΙ και το δικαστήριο ετοιμαζόταν να πάρει τις αποφάσεις του, εμφανίστηκε και πάλι ο μηνυτής και άρχισε η δίκη χωρίς τους δικηγόρους του.

Απο την ΣΦΕΝΔΟΝΑ

- Posted using BlogPress from my iPad