Με ΜΑΤ άνοιξε η Ελληνικη Χαλυβουργία...




Άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση της αστυνομίας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση της απεργίας για την ικανοποίηση των εργασιακών τους αιτημάτων. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει συλλήψεις των απεργών που μετείχαν στην περιφρούρηση και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να μεταβούν στη Χαλυβουργία. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Για όσους θέλουν να πάνε να συμπαρασταθούν στον αγώνα των απεργών πολύ δύσκολη είναι η πρόσβαση στη Χαλυβουργία μέσω Εθνικής Οδού. Τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο και υπάρχει ουρά χιλιομέτρων. Ευκολότερη πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού (έξοδος Ασπροπύργου).


Σύμφωνα με πληροφορίες η Χαλυβουργία άνοιξε μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ στις 5.30 τα ξημερώματα, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ενάμιση μήνα μετά τη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας βρίσκονταν σε απεργία για περίπου εννέα μήνες. Η απεργία είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2011, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν σε μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Κατόπιν η διοίκηση προχώρησε σε απολύσεις 120 εργαζομένων επί συνόλου 360. Πάγιο αίτημα των εργαζομένων για τον τερματισμό της απεργίας αποτελούσε η επαναπρόσληψη του συνόλου των απολυθέντων.

- Posted using BlogPress from my iPad