ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Την περασμένη εβδομάδα έγιναν στο Νομό μας δύο ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, την Τρίτη, 10/7/2012, στην Κόρινθο με τη συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και την Παρασκευή,13/7/2012, στο ...
με τη συμμετοχή του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιώς και υπεύθυνου του τομέα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις συνελεύσεις αυτές συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και τα πρώτα δείγματα της συντηρητικής συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ανοιχτές συνελεύσεις μπορούν να συνοψιστούν στα παρακάτω:
1. Η νέα συντηρητική και μνημονιακή συγκυβέρνηση δείχνει, όπως και προεκλογικά προειδοποιούσαμε στο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τα πρώτα της βήματα ότι θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα τις βάρβαρες επιταγές που απορρέουν από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
2. Οι προεκλογικές «κορώνες» περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και «απαγκίστρωσης» από τα μνημόνια και περί «ισότιμης και αξιοπρεπούς» συνομιλίας με τους δανειστές μας και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων των Βρυξελών εγκαταλείφθηκαν άμεσα και αντικαταστάθηκαν με διαβεβαιώσεις περί «απαρέγκλιτης τήρησης των συμφωνηθέντων», παρότι αυτή η πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερα στρώματα του κόσμου της εργασίας και την ελληνική οικονομία στην καταστροφή (22,5% τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο, προβλεπόμενη ύφεση 7% για το 2012).
3. Πρώτιστο μέλημα της παρούσας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με προτεραιότητα τις κερδοφόρες εταιρείες (ΟΠΑΠ) και τα «φιλέτα» (ΔΕΗ, Ελληνικό). Από τη λογική της εκποίησης των πάντων δε θα γλυτώσουν ούτε εταιρείες που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά πρώτιστης ανάγκης όπως το νερό (ΕΥΔΑΠ). Ιδιαίτερα για το θέμα του νερού στην Πελοπόννησο διατρέχουμε τον κίνδυνο οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης, αν μετατραπούν σε θυγατρικές της ΕΥΔΑΠ, να περάσουν στον έλεγχο των ιδιωτών, σχέδιο το οποίο φαίνεται να βρίσκεται εν εξελίξει, αν κρίνουμε από τη σπουδή με την οποία το ΥΠΕΚΑ συσκέπτεται με τους δημοτικούς και περιφερειακούς φορείς, ερήμην της κοινής γνώμης και της κοινωνίας, που πληροφορούνται τις συσκέψεις αυτές κατόπιν εορτής συνήθως. Η αντίθεση και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική των εκποιήσεων θα είναι άμεση και αποφασιστική και η αποφασιστικότητα αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πλέον καταφανή τρόπο στις συνελεύσεις της περασμένης εβδομάδας.
4. Στην παραπάνω ακραία πολιτική προστίθεται και η προχειρότητα με την οποία οι κυβερνώντες αντιμετώπισαν τη συγκρότηση της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην εκπροσωπηθεί ουσιαστικά στη σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου και να αρκεστεί στο ρόλο παρατηρητή σε μία σύνοδο που από καιρό γνωρίζαμε όλοι την κρισιμότητά της. Η προχειρότητα αυτή καταδεικνύει πόσο τραγικά απροετοίμαστοι και ανεπαρκείς ήταν όσοι προεκλογικά κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα.
5. Είναι ανάγκη η δυναμική που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις να εκφραστεί και μετεκλογικά και να έχει διάρκεια, εφόσον η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να μένει αναπάντητη, από κάθε πολίτη που αγκάλιασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάλιστα επιτακτικό ο κόσμος αυτός (δημοκρατικοί πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα) να συμμετάσχει ενεργά στη συγκρότηση και την επικαιροποίηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές και τις στρατηγικές που θα αποτελέσουν τη διέξοδο από το τέλμα στο οποίο μας οδηγούν οι ασκούμενες πολιτικές της τελευταίας τριετίας. Στα πλαίσια αυτά ανακοινώνουμε στη συνέχεια τη συγκρότηση θεματικών επιτροπών σου ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κορινθίας, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο κάθε ενεργός και δημοκρατικός πολίτης, με στόχο τη συζήτηση και τη διαμόρφωση προτάσεων που θα αποτελέσουν πηγή συνδιαμόρφωσης του νέου μας πολιτικού φορέα από το φθινόπωρο. Οι επιτροπές είναι οι εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


1. Τοπικής Αυτοδιοίκησης
2. Παιδείας
3. Πολιτισμού
4. Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
5. Αγροτικής παραγωγής
6. Υγείας (κοινωνικής πολιτικής)
7. Εργασιακών
8. Περιβάλλοντος
9. Νεολαίας
10. Αθλητισμού
11. Τεκμηρίωσης
12. Νομικής Υποστήριξης

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τόσο τα ονόματα όσων στελεχώνουν τις επιτροπές αυτές, όσο και οι ημερομηνίες για την πρώτη συνεδρίαση της κάθε επιτροπής. Καλούμε όλους τους ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στη στελέχωσή των επιτροπών και είμαστε πάντα διατεθειμένοι να συζητήσουμε και τη συγκρότηση όποιας άλλης επιτροπής προταθεί.



- Posted using BlogPress from my iPad