ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική της μετεκλογικής δράσης του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής



Στη συνολική δράση του βουλευτή Κορινθίας με τη Χρυσή Αυγή Ευστάθιου Μπούκουρα, από την ημέρα της εκλογής του στις 6 Μαϊου, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Τις δρασεις αυτές τις ταξινομεί σε ένα χρονικό 'τραμπουκισμού' και φασίζουσας νοοτροπίας ως αναφέρει. Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας σχολιάζει επίσης καυστικά το γεγονός ότι ενώ το κόμμα στο νομό είχε συνολικό ποσοστό 24,9%, ο πληθυσμός αυτός δεν εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά. Αντιθέτως η Χρυσή Αυγή με περίπου 10% ποσοστό ανέδειξε βουλευτή. Τα περιοστατικά στα οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κρίνει τη δράση του βουλευτή είναι λίγο έως πολύ γνωστά αλλά για να τα θυμηθείτε ξανά ακουλουθήστε τους συνδέσμους δίπλα σε κάθε αναφορά:
"Η παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων με αποκορύφωμα την ομιλία του προέδρου τους, Μιχαλολιάκου, κατέδειξε με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο σε όλους τους Έλληνες το φασιστικό, ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της οργάνωσης αυτής που αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι προσβλητικές και προκλητικές ομιλίες, πρόχειρα και αστήρικτα συνταγμένες ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όρια και ότι ο βασικός τους εχθρός είναι η αλήθεια και η δημοκρατία.
Στο νομό μας κατέχουμε το θλιβερό προνόμιο να μας αντιπροσωπεύει ως βουλευτής ο κ. Μπούκουραςεκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής (να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,95% δεν εκλέγει βουλευτή στο νομό, ενώ η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10% εκλέγει έναν και η ΝΔ με 30% τρεις, δηλαδή το 60% των κορινθίων πολιτών δεν αντιπροσωπεύεται με βουλευτή στο κοινοβούλιο, εξαιτίας του καλπονοθευτικού νόμου που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Η παρουσία του κ. Μπούκουρα είναι αντιπροσωπευτική του αντιδημοκρατικού τρόπου λειτουργίας της παράταξης του και τα πρώτα δείγματα γραφής του το επιβεβαιώνουν.
Καταρχάς ο κ. Μπούκουρας, πριν οριστεί ως επικεφαλής της οργάνωσης στην Κόρινθο ήταν παντελώς αμέτοχος στα κοινά της Κορινθίας είτε ως άτομο, είτε πολύ περισσότερο ως εκπρόσωπος της οργάνωσης,και στη συνέχεια βέβαια η δράση του είναι χαρακτηριστική της ακροδεξιάς και φασίζουσας νοοτροπίας που διακρίνει την οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα:
Το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου παίρνει τηλέφωνο το δήμαρχο Νεμέας και τον απειλεί με τρόπο φασιστικό και κατεξοχήν προσβλητικό προσπαθώντας προφανώς να επιβάλλει τη λογική του τρόμου σε όποιον τυχόν φέρνει αντίρρηση στο φασιστικό του πρόταγμα (Το δημοσίευμα της Fresh-Press το διαβάζετε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Στις 31 Μαΐου μαζί με προσωπικό βιντεοσκόπο (!) και με τη συνοδεία 5 πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής δίνει παράσταση στην Εφορία Κιάτου για ένα θέμα το οποίο ούτε κατείχε, ούτε τον ενδιέφερε να βοηθήσει στην επίλυσή του αλλά απλά και μόνο ήθελε να δώσει παράσταση δυναμικής δήθεν παρέμβασης που ταιριάζει σε έναν «αγωνιστή του λαού». Το απαράδεκτο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι πολλά τοπικά μέσα αναπαρήγαγαν άκριτα και προκλητικά το στημένο βίντεο που τους έστειλε ο κ. Μπούκουρας και μηδένισαν τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν από πολλούς αγρότες και πολίτες για την επίλυσή του προβλήματος, ανάμεσά τους και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε βουλευτίνας του Μαρίας Θελερίτη (δεν το ξέραμε να παρεμβαίνουμε με την παρουσία του προσωπικού μας εικονολήπτη, όπως ο κ. Μπούκουρας (!) (Το δημοσίευμα της Fresh-Press το διαβάζετε ΕΔΩ).
Την προπερασμένη εβδομάδα και πάλι με την παρουσία των γνωστών συνοδών του στο κέντρο της Κορίνθου επιτίθεται φραστικά στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη και το δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό για το θέμα της αδειοδότησης του λατομείου του Πάτερη. Ανεξάρτητα με την ουσία του θέματος η παρέμβαση του κ. Μπούκουρα γίνεται με όρους προσωπικής προβολής και τσαμπουκά σε δημόσιο χώρο και με την παρουσία χειροκροτητών. Ο κ. Μπούκουρας εμφανίζεται σαν προστάτης των εργατών απέναντι στους κακούς δημόσιους λειτουργούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους και που ο εργατοπατέρας κ. Μπούκουρας θα τους βάλει στη «θέση» τους. Και πάλι το θέμα παίρνει έκταση από τα τοπικά μέσα με την υποδαύλιση προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά του κ. Μπούκουρα, που ξαφνικά ανακαλύπτει αυτό που οι Κορίνθιοι δημοκρατικοί πολίτες έχουμε πολεμήσει με σθένος τόσο καιρό, ότι δηλαδή ο δήμαρχος Κορινθίων αρέσκεται σε φιέστες και πολυδάπανα πανηγύρια. Ο κ. Μπούκουρας ανακαλύπτει την Κόρινθο (!) (Το δημοσίευμα της Fresh-Press το διαβάζετε ΕΔΩ).
Την Παρασκευή, 6/7/2012, δημοσιοποίησε τη δράση του ενάντια στην καταβολή των διοδίων από τους κατοίκους της περιοχής Τενέας (στα διόδια Σπαθοβουνίου) και την παρέμβαση του στην εταιρεία «Μορέας» ώστε « να τεθεί προς διευθέτηση το ζήτημα» μετά την παρέμβασή του!!! Ο κ. Μπούκουρας προσβάλει βάναυσα όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που εδώ και τρία χρόνια δίνουν στο δρόμο τον αγώνα για την κατάργηση των υπερχρεώσεων, που επιβάλει ο Μορέας με τη σύμφωνη γνώμη των μνημονιακών κυβερνήσεων και οι οποίες έχουν «κόψει» την Κορινθία στα δύο. Ενημερώνουμε τον κ. Μπούκουρα ότι οι αγώνες των πολιτών δε «διευθετούνται» με παρεμβάσεις επικοινωνιακού τύπου από την πλευρά του και ότι οι κοινωνίες δεν ποδηγετούνται, ούτε υποκαθίστανται από νεόκοπους βουλευτές που λειτουργούν ερήμην τους. Αρκετούς σωτήρες είχαμε μέχρι σήμερα!!! (Το δημοσίευμα της Fresh-Press το διαβάζετε ΕΔΩ)
Απαιτούμε τέλος, από τον κ. Μπούκουρα να καταδικάσει τις επιθέσεις κατά των μεταναστών που γίνονται στην Κορινθία (3 επίσημα καταγεγραμμένες τον τελευταίο μήνα) -όπως άλλωστε και στην άλλη Ελλάδα-. Οι επιθέσεις αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κλίμα ξενοφοβίας και τρόπου που σκορπά η Χρυσή Αυγή τους τελευταίους μήνες και στον τόπο μας (μάλιστα πριν από την επίθεση σε βάρος μεταναστών στο Φλοίσβο στις 11/6 είχε προηγηθεί παρέλαση 20 μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν διάλογοι που ενέπλεκαν τα μέλη της χρυσής Αυγής στις επιθέσεις αυτές). Ο κ. Μπούκουρας πρέπει να καταλάβει πλέον ότι ως βουλευτής Κορινθίας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν μπορεί να χαϊδεύει όσους με τη βία προσπαθούν να επιβάλλουν στον τόπο μας το νόμο της ζούγκλας. Περιμένουμε άμεσα την καταδίκη των επιθέσεων αυτών από την πλευρά του και καλούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να επιληφθεί άμεσα για τη διαλεύκανση των επιθέσεων αυτών και να ενημερώσει άμεσα την κορινθιακή κοινωνία".

απο Fresh-Press