ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Μουσείο Ακρόπολης – Την Παρασκευή 31 Αυγούστου



Με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου.
Το «ραντεβού» έχει δοθεί, στις 9.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ενώ το έναυσμα θα σημάνει το μουσικό σχολείο Βόλου. Στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του, το μουσικό σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς.Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

31/08/2012 - Μάρθα Φριντζήλα – Τάκης Φαραζής
Πανσέληνος στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας

Η Μάρθα Φριντζήλα δίνει ραντεβού με τον Τάκη Φαραζή κάτω από το φως του φεγγαριού για να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες.




20:30 μ.μ.Είσοδος Ελεύθερη

​Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ


Στη Ρωμαϊκή Αγορά, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπό το φώς της μπλε πανσελήνου του Αυγούστου την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 20.30 σε ένα μουσικό ταξίδι με διαχρονικές μελωδίες σε συνθέσεις των Γιαννίδη, Σουγιούλ, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκου.

Τη συναυλία διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Α’ Εφορία Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρήστος Παππούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ρωμαϊκή Αγορά, ώρα: 20.30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 31.8.2012, 21.30 | ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΕΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ| Είσοδος Ελεύθερη





Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς και ο Σύλλογος των Φίλων του προσκαλούν τους Πειραιώτες την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με την ευκαιρία της πανσελήνου, στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας (ελληνιστικό), δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, Χαριλάου Τρικούπη 31, σε μία βραδιά υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής (του Beethoven, του Mozart κ.ά), αλλά και της νεώτερης ελληνικής (του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη κ.ά.).

Η Κική Σβίγκου θα παίξει στο πιάνο νοσταλγικές συνθέσεις και θα συνοδεύσε τις σοπράνο Λιάνα Κοκόση και Δέσποινα Ρεθυμιωτάκη σε ένα πρόγραμμα κλασσικών και σύγχρονων τραγουδιών.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος θα ανοίξει στις 21.00 για το κοινό και η μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 21.30.

Μαγικά φεγγάρια από όλον τον κόσμο θα προβάλλονται σε οθόνη συμβάλλοντας στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Είσοδος ελεύθερη

Οργάνωση: Σύλλογος ¨Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιώς¨ σε συνεργασία με την ΚΣΤ ΄ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την ευγενική τεχνική υποστήριξη του Δήμου Πειραιώς