Eκδήλωση της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (ΠΕΝ) για το Μπλόκο της Κοκκινιάς.



Ήταν μια σεμνή, λαϊκή και μαζική εκδήλωση αφιερωμένη στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Την διοργάνωσε η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ και είχε σαν θέμα της το "ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ". Οδηγός και ταξιδευτής μαζί με το πολυπληθές κοινό της Κοκκινιάς σε αυτό το ιστορικό σεργιάνι, ο Δημοσιογράφος - ερευνητής Στέλιος Ελληνιάδης, που με τον ζεστό και μεστό του λόγο, μας ταξίδεψε με προσωπικές και συλλογικές αναφορές στον κόσμο μιας Ελλάδας του πολιτισμού των επιστημών και των τεχνών. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στο "φαινόμενο" εκφασισμού μέρους της κοινωνίας μας και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε δια της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας στην βαρβαρότητα της Χ.Α.  Την μουσική συνοδεία και τα τραγούδια έκανε η λαϊκή ορχήστρα του τμήματος πολιτισμού της Δ.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ με υπεύθυνο τον καθηγητή Νώε Ζαφειριδη.
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον ανοιχτό ιστορικό χώρο της "Μάντρας" στην Οσία Ξένη αλλά λόγω καιρικών συνθηκών έγινε τελικά στην διπλανή κλειστή αίθουσα συλλόγου «Νησίου Πισιδίας», που αποδείχθηκε όμως μικρή για να χωρέσει όλον αυτό τον κόσμο.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, και οι επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς"Καίτη Κυλάκου, και Νίκαιας "Κόντρα στο Ρεύμα"Κώστας Παπαδόπουλος.

Δείτε αποσπάσματα της εκδήλωσης στο video.
Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ