ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ !
Νέα γενική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας. Δύο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα γίνουν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Τα συνδικάτα επέλεξαν να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το ελληνικό ζήτημα.

Επίσης προσανατολίζονται στην κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι είναι μεν θετική η απεργιακή κινητοποίηση στις 18/10 αλλά δεν είναι αρκετή ούτε ικανή ως μορφή πάλης για να προσδώσει την απαραίτητη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι στις σημερινές συνθήκες απαιτούνται μια ισχυρή πολιτική ώθηση και νέες πρωτότυπες μορφές αγώνα, ικανές να συσπειρώσουν και να δόσουν πανεργατικό και παλλαϊκό χαρακτήρα στους αγώνες.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς υπογράμμιζαν ότι αυτήν την ώρα η πολιτική ώθηση μπορεί να δοθεί από την κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων και από την αποσαφήνιση ότι η αντιμνημονιακή προοδευτική εναλλακτική λύση δεν έχει όριο τη χορήγηση των τροϊκανών δόσεων ούτε την παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πρωτότυπες μορφές αγώνα δεν μπορούν να εναποτίθενται στα συνδικάτα αλλά να προσλάβουν άμεσο και ευθύ πολιτικό χαρακτήρα και να διαθέτουν σαφή πολιτικά εναλλακτικά αιτήματα!

ισκρα