´¨Κόντρα στο ρεύμα ¨ και στη τοπική αυτοδιοίκηση των μνημονίων!











Πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Οκτωβρίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Εποχή των Μνημονίων».

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι τόσο των εργαζομένων όσο και των αιρετών, μίλησαν για την χρεοκοπία όπου ήδη έχουν περιέλθει πάνω από 60 δήμοι στην χώρα λόγω των μνημονιακών πολιτικών, την μείωση των πόρων και την παράνομη παρακράτηση αυτών, ενώ τόνισαν πως ο σκοπός της κατάρρευσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η διάλυση του κράτους πρόνοιας. Είπαν επίσης πως ηθελημένα στραγγαλίζουν οικονομικά τους δήμους προκειμένου να εισάγουν νέες μορφές εργασιακών σχέσεων (συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, κοινωνικοί συνεταιρισμοί) για να οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών με έναν έμμεσο και υπόγειο τρόπο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους δημότες, καθώς θα είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το κέρδος των ιδιωτών (αυξημένα δημοτικά τέλη για την καθαριότητα, μεγαλύτερα τροφεία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ), ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για κάθε υπηρεσία-παροχή που προσφερόταν μέχρι σήμερα από τους δήμους.


Η μόνη λύση για να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός, είναι η συνολική ανατροπή του πολιτικού συστήματος, της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πολιτών-εργαζομένων-αιρετών, για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατρακύλα!


- Posted using BlogPress from my iPad