ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ !




Πριν 4 μήνες, 3 κόμματα, πλειοψηφία 179 βουλευτών, σε 4 μήνες, 2,5 κόμματα, πλειοψηφία 153 βουλευτών ... Ασφαλώς και "τίποτα δεν πάει χαμένο", ασφαλώς και η αντίσταση του Ελληνικού λαού έχει τα αποτελέσματα της , τα οποία τα βλέπουν μόνο όσοι συμμετέχουν, σε αυτή την ειρηνική μάχη κατά της οικονομικής κατοχής. Η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του ενωμένου λαού της Αθήνα έξω από την βουλή, κατά της εξωτερικής και εσωτερικής τροικανής επιβουλής, είχε σαν αποτέλεσμα ένα ακόμη ρήγμα στη συμμαχία τους και φέρνει πιο κοντά την οριστική ανατροπή τους. Η αλήθεια είναι ότι το μέγεθος των νέων μέτρων του τρίτου μνημονίου, θίγει σχεδόν όλους τους εξαρτημένους από την εργασία τους, πολίτες. Έτσι θα περίμενε κανείς να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, να εκφραστεί επιτέλους η αντίδραση και αγανάκτηση τους έστω και για μια φορά σε μια συγκέντρωση... Όμως η ζωή μας έχει διδάξει ότι το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που θίγεται περισσότερο η που βρίσκεται ήδη στο περιθώριο σακατεμένο οικονομικά και κοινωνικά, εξαθλιωμένο και φοβισμένο, δεν έχει αντιστάσεις, δεν έχει άποψη, κυριαρχείται περισσότερο από φόβο ανασφάλεια και εξάρτηση σε αυτούς που θα του δώσουν .. κάτι. 

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν κυρίως με δίτροχα , εφόσον η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούσαν και στο μετρό έκλεισαν όλους τους σταθμούς του κέντρου, να καταφθάνουν από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλωτές . Φάνηκε από νωρίς ότι θα ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Το ΠΑΜΕ συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέσω της Αθηνάς και Ερμού προς πλατεία Συντάγματος, ενώ έγιναν πολλές προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, που με μικρές πορείες συνέκλιναν όλοι προς την πλατεία. Πολλά μπλόκα της ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ σε κομβικά σημεία , χωρίς όμως αυτή τη φορά να κάνουν ιδιαίτερα "ελέγχους στοιχείων".

Μια πολύ μεγάλη, "ιστορική" θα έλεγα διαδήλωση του Λαού της Αθήνας με μαζικό, ειρηνικό και ενωτικό χαρακτήρα με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο πάνω μέρος της πλατείας, στην Αμαλίας κυριάρχησαν διαδηλωτές κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ που με συνθήματα αλλά και τραγουδώντας το "πότε θα κάνει ξαστεριά" δημιούργησαν ένα κλίμα ενθουσιασμού ενώ λίγο αργότερα, ξεσήκωσε το πλήθος η εικόνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν στο προαύλιο της βουλής με πανό στα χέρια που έγραφε "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ" διέσχισαν κατά μήκος το κτίριο, βγήκαν στην Αμαλίας και έγιναν ένα με τους διαδηλωτές που τους καταχειροκροτούσε φωνάζοντας το σύνθημα "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ".

Λίγο πριν ξεκινήσουν την επιχείρηση διάλυσης, νέοι διαδηλωτές ειρηνικά πέρασαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, κάθισαν κάτω μπροστά στις δυνάμεις καταστολής, κρατώντας την Ελληνική σημαία ...