ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Ενώ η χώρα μας βιώνει ένα πρωτοφανή κοινωνικό Αρμαγεδώνα, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι συνταξιούχοι, γίνονται τα εύκολα θύματα μιας ανάλγητης πολιτικής που αφαιρεί από αυτούς που παρήγαγαν τον πλούτο της χώρας για δεκαετίες, τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια το υπόλοιπο της ζωής τους.
Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλιση την υγεία την περίθαλψη και τις κοινωνικές παροχές, έχει φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
Με όσες δυνάμεις μπορούν να επιστρατεύσουν τάσσονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα για αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής για ανατροπή αυτών που ανατρέπουν την ζωή τους.
Όσο αλήθεια όμως είναι ότι οι συνταξιούχοι θίγονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές, άλλο τόσο αλήθεια όμως είναι ότι ο βαθμός συμμετοχής στην αντίσταση που προβάλλεται δεν είναι ανάλογος και του όγκου των συνταξιούχων και των επιπτώσεων αυτών των πολιτικών. Και αυτό για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την συγκρότηση του συνταξιουχικού κινήματος, όσο και με τον βαθμό ριζοσπαστικοποίησης.
Η ανάγκη παρέμβασης στο κίνημα των συνταξιούχων από αγωνιστικές και αριστερές δυνάμεις, σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης ενός δυνατού και ενωτικού συνταξιουχικού κινήματος, γίνεται όλο και πιο φανερή και επιτακτική.
Γι’ αυτό καλείσαι να πάρεις μέρος στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της συγκρότησης μιας κίνησης συνταξιούχων που αναφέρονται στον ευρύτερο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι μόνο, με στόχο την παρέμβαση στην διαμόρφωση ενός αγωνιστικού, μαχητικού και ριζοσπαστικού συνταξιουχικού κινήματος.
Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 και από ώρα 10.00 έως 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη 10. [Από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά με το λεωφορείο 843]