Καταγγελίες για φασιστικές επιθέσεις στον Κορυδαλλό.



Φασιστική επίθεση δέχτηκαν το Σάββατο 8/12 μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μετά από εξόρμηση στη Λαϊκή του Κορυδαλλού-Νίκαιας για την προβολή του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 19ης Γενάρη.
Στη διάρκεια της εξόρμησης εμφανίστηκε σεκιουριτάς της λαϊκής που απείλησε τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ να φύγουν γιατί αλλιώς “θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή”. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των πωλητών της λαϊκής ονόματι Νίκος Βατράνης που απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία και προσπάθησε να σπάσει το τραπεζάκι. Οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα είπαν ότι δεν μπορούν να διώξουν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ γιατί έχουνε δικαίωμα να μοιράζουνε το υλικό τους. Τότε ο πρόεδρος απείλησε ότι “έχουμε και άλλο τρόπο να σας διώξουμε”.
Αφού τελείωσε η εξόρμηση, την ώρα που τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αποχωρούσαν από τα χώρο της Λαϊκής, ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός δέχτηκε επίθεση στην οδό Πελοπίδα από φασίστα ο οποίος του επιτέθηκε πισώπλατα, τρέχοντας κατά πάνω του, ρίχνοντας τον πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Συντονισμένη ήταν λίγο πιο κάτω ομάδα 4-5 φασιστών κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη του είχε στήσει ενέδρα , πετώντας πέτρες και αμολώντας ένα σκύλο κατά πάνω του.
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Λαϊκής που προανήγγειλε τη φασιστική επίθεση και καλούμε τους πωλητές της Λαϊκής, το Δήμο Κορυδαλλού και Νίκαιας-Ρέντη, τα συνδικάτα και τους κατοίκους της περιοχής ντόπιους και μετανάστες, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Οι γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έχουν ιστορία αντιφασιστικού αγώνα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.
Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση οργανώνοντας την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες.
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!