ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην Κόρινθο!


Μια πρωτοβουλία που με εξέπληξε ευχάριστα, όχι γιατί είναι ξένη με την προσφορά των συλλογικοτήτων που την διοργανώνουν, αλλά για την επιλογή και της 31 Δεκέμβρη- παραμονής πρωτοχρονιάς- ημέρα που κατ εξοχήν προτιμούν να βρίσκονται συγγενείς και φίλοι συγκεντρωμένοι σε ένα σπίτι, για να αλλάξουν τον χρόνο μαζί με τις ευχές και την αγάπη τους, αυτήν τη μέρα λοιπόν διάλεξαν οι αλληλέγγυοι φίλοι των συλλογικοτήτων,  να την περάσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δείχνοντας ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από υλική άλλα και ηθική βοήθεια και βέβαια προτείνοντας και μια άλλη στάση ζωής απέναντι στα προβλήματα, αυτήν της αντίστασης, ενότητας, αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης, επαφής σωματικής και πνευματικής, "παίρνοντας τη ζωή στα χέρια τους" όπως αναφέρουν!
Μια πρωτοβουλία που χρειάζεται την στήριξη και συμμετοχή μας!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην Κόρινθο!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνεται στην Δημοτική Αγορά της πόλης μας, με αποκλειστική ευθύνη των πολιτών!

29-30-31 Δεκεμβρίου 2012 πολίτες και συλλογικότητες της Κορίνθου, θα επιστρατεύσουν τη δημιουργική τους φαντασία και θα ετοιμάσουν ένα γιορτινό 3ήμερο γεμάτο αγάπη πρώτα απ` όλους για τα παιδιά , για τους εφήβους αλλά και για τους μεγάλους με :

- Παιχνίδια δημιουργικής περιπέτειας,

- Παραστάσεις κουκλοθέατρο,

- Λειτουργία του εργαστηρίου του Αη Βασίλη και των ξωτικών,

- Φύτεμα του δέντρου των ευχών και της Ελπίδας,

- Ανδρεναλινοβόρα παιχνίδια για εφήβους,

- Μουσική από dee-jay και μπάντες καθημερινά,

- Ζεστό τσάι για όλους,

- Ζεστά γεύματα σε τρία σημεία της πόλης,

- Ανταλλακτικό Παζάρι,

- Περιβαλλοντικές δράσεις,

- Ενώ υπάρχει και η βεβαιότητα ότι θα μας τιμήσει και ο Άγιος Βασίλης!

Θα υπάρξει ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ αντίτιμο συμμετοχής ΜΟΝΟ σε τρόφιμα και προσφορές σε είδος. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα «γίνουν» ζεστό γεύμα που θα διατεθεί σε κλειστούς χώρους της πόλης, ώστε να προστατευθεί ο σεβασμός της προσωπικότητας αυτών που το έχουν ανάγκη.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε ειλικρινά χαιρόμαστε, για το ότι τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!» είναι ένα εγχείρημα αλληλεγγύης που οργανώνουν οι πολίτες της Κορίνθου εθελοντικά. Απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας και αλληλοϋποστήριξης, μοιράσματος, συν-διαμόρφωσης και συμμετοχής. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, προσφέρουμε και μοιραζόμαστε, φτιάχνουμε σιγά-σιγά έναν νέο, πιο ανθρώπινο κόσμο!

Όποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να είναι ενεργό κομμάτι αυτής της δράσης, μπορούν να επικοινωνούν με τις ομάδες που αναφέρονται παρακάτω ή να έρχονται στις συναντήσεις μας κάθε Δευτέρα 8:30μ.μ. στο Κέντρο Νέων Κορινθίας τέρμα Κολιάτσου και Πέμπτη 9:00μμ στον Αυτό-διαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» Σίνα 37.

Συλλογικότητες που συμμετέχουν:

Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορίνθου

Διασωστικό σώμα Κορίνθου «Πήγασος»

Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Ε.Ε.Σ «Οι Σαμαρείτες»

Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Πρόσκοποι Κορίνθου

Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας

Κιβωτός των Παιδιών Ελλάδα

Πολίτες Εκτός Φορέων