Τον Ιούνιο ξεκινούν εργασίες ανασκαφής του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας


Θα έλεγα πως αποτελεί μια καλή είδηση για την Κορινθία η "άμεση προώθηση των διαδικασιών για την ανασκαφή και την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας." όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη  κ. Δέδε που λάβαμε.
Με βάση το παραπάνω όπως τόνισε ο Προϊστάμενο της ΛΖ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων, κ. Κ. Κίσσας "οι εργασίες ανασκαφής αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2013 ενώ έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των εργασιών.
"Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί για τους Κορίνθιους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια μείζονος σημασίας επιλογή, όχι μόνο αρχαιολογικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα μια τεράστια αναπτυξιακή παρέμβαση στα δεδομένα της Κορινθίας. Το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας από το ερχόμενο καλοκαίρι που θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξης, θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτισμικής, τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου μας" τόνισε ο κ. Δέδες.
Ο κ. Μπένος ( Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα») χαρακτήρισε το Θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας, "ένα από τα κορυφαία θέατρα παγκοσμίως και δικαιολόγησε με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη ζέση των πολιτών για την ανάδειξή του."