Μετά τα ιχθυοτροφεία σειρά έχουν τα φωτοβολταϊκά στον Κόρφο ;

Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται ανάπτυξη, αν πρόκειται για επένδυση δηλαδή που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη, και θα ωφελήσει τον τόπο.
Εγώ αυτό που  βλέπω είναι μια πλαγιά ενός λόφου που είναι κατάφυτη από ελιές και πιο ψηλά ένα πευκόφυτο βουνό, ενώ δίπλα σε ένα οικισμό με μικρά σπιτάκια τα οποία δένουν με το περιβάλλον αρμονικά... ξεπροβάλλει αυτό το "έργο" αυτή η αποψίλωση από κάθε τι που θυμίζει πράσινο, και στην οποία θα "φυτέψουν" μάλλον φωτοβολταϊκά συστήματα!
Σε έναν τόπο, σαν το όμορφο ψαροχώρι Κόρφος Κορινθίας,  που μαστίζεται από τα ιχθυοτροφεία από την πλευρά της θάλασσας, έρχεται τώρα και στα πεδινά του να αλλοιωθεί σαν φυσικό περιβάλλον, έχοντας δεσμευμένη μια μεγάλη και κυρίως ορατή, γυάλινη επιφάνεια ...!!
Φυσικά ο όποιος ιδιώτης επενδυτής κοιτάζει μόνο το προσωπικό του συμφέρον  και πως θα επενδύσει με λιγότερο κόστος. Το πρόβλημα είναι στην υπεύθυνη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση που αδειοδοτούν( φαντάζομαι ότι έχει άδεια) χωρίς να έχουν στο μυαλό  τους το ευρύτερο περιβάλλον αλλά και την υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει να κάνει με τον τουρισμό και την παραθεριστική κατοικία.
Και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των φωτοβολταϊκών πάρκων, όμως θα πρέπει να υπάρχει και μια  χωροταξική και περιβαλλοντική ευαισθησία από τους υπεύθυνους.