Ένας πρώτος απολογισμός της "Αλληλεγγύης για όλους" στη ΝΙΚΑΙΑ



Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μελών των ομάδων της "Αλληλεγγύης για όλους" στη ΝΙΚΑΙΑ με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό. Έγινε απολογισμός για τις μέχρι τώρα δράσεις των ομάδων και συζητήθηκαν οι στόχοι και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα η ομάδα των τροφίμων έχει κάνει μέχρι τώρα 3 δράσεις για μάζεμα τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ της Νίκαιας, 1 στον Κορυδαλλό, και την αρχική στην πλατεία Περιβολάκι. Επίσης είχαμε προσφορές από συμπολίτες μας μεγάλων ποσοτήτων σε αλεύρι, κοτόπουλα, αυγά, ρύζι , λάδι και ψωμί. Από τα τρόφιμα που μαζευτήκαν μέχρι τώρα έχουν βοηθηθεί περίπου 100 οικογένειες ανέργων, άπορων και ανήμπορων συμπολιτών μας, με στόχο μια φορά τουλάχιστον τον μήνα αυτή η βοήθεια να επαναλαμβάνετε. Παράλληλα φαίνεται πως υπάρχουν δυνατότητες από τις συγκινητικές προσφορές, αλλά και οι τεράστιες ανάγκες του κόσμου  που το επιβάλλουν, να διευρυνθεί αυτός ο αριθμός. Πρέπει να αναφέρουμε ότι  συνεπεία αυτής της δράσης, έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς που βοηθάμε, κατανοώντας την αναγκαιότητα για αντίσταση και αλληλεγγύη, γίνονται και οι ίδιοι στη συνέχεια ενεργοί αλληλέγγυοι πολίτες βοηθώντας σε διάφορες δράσεις της ομάδας. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών της ομάδας κάθε Σάββατο έξω από τα σούπερ μάρκετ παίζει καθοριστικά θετικό ρόλο στην διάθεση του κόσμου να προσφέρει, δίνοντας κύρος και σοβαρότητα στην δράση μας.
Η ομάδα του Αλληλέγγυου Ιατρείου, λόγω της ιδιαιτερότητας της,  επιλύει οργανωτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την εξασφάλιση του χώρου των ιατρείων και την γραμματειακή υποστήριξη. Μετά από αίτηση εκπροσώπων της ομάδας μας, φαίνεται πως προχωράει θετικά και την Τετάρτη 23/1/13 θα ληφθεί σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού, για παραχώρηση χώρου στον τρίτο όροφο μαζί με τον εξοπλισμό που υπάρχει, στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα γωνία, στη πλατεία Μέμου.
Η ομάδα μας θα έχει αυτόνομη λειτουργία.
Στον χώρο θα λειτουργούν οδοντιατρείο,  3 εξεταστήρια και γραφείο για την γραμματειακή υποστήριξη. Συγκροτούνται επίσης τα προγράμματα διάθεσης των ημερών και ωρών των Αλληλέγγυων ιατρών που θα δέχονται ασθενείς.
 Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι, η άμεση και επιτακτική ανάγκη να βρεθούν γραφεία για να στεγάσουν τις δραστηριότητες μας.
Η αρνητική μέχρι στιγμής, στάση του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη για παραχώρηση κάποιου δημοτικού χώρου που θα καλύψει τις ανάγκες μας, έρχεται σε αντίθεση με τις διαθέσεις των πολιτών για ενίσχυση των κινημάτων αλληλεγγύης.
Κάποιες προσφορές που υπήρξαν από πολίτες δεν ευοδώθηκαν, για αυτό κάνουμε πάλι έκκληση για προσφορά σε κατόχους κλειστών χώρων, μαγαζιών, σπιτιών κλπ, στην περιοχή του κέντρου της Νίκαιας.
Στις προγραμματισμό των ομάδων βρίσκεται επίσης μια μεγάλη εκδήλωση μέσα στον Φλεβάρη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ομιλίες, φαγητό και ποτά, για ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου για τις δράσεις αλληλεγγύης και για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος.