«The Help (οι Υπηρέτριες)» την Κυριακή 20 Γενάρη - 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού.

Η Κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" Νίκαιας - Κορυδαλλού σας προσκαλεί στην προβολή του «The Help (οι Υπηρέτριες)» την Κυριακή 20 Γενάρη - 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού - Αίθουσα «Πλειάδες», (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4, 3ος όροφος). Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Στο «The Help» η ισορροπία ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα δε χάνεται ποτέ. Παρότι ο... Μισισιπής φλέγεται από την υποκρισία και τον δήθεν βελούδινο αυταρχισμό των "ανώτερων" λευκών, δίνοντας μας μερικές αυθεντικά συγκινητικές σκηνές, ο αγώνας των μαύρων ηρωίδων να ξεπεράσουν το φόβο και να καταθέσουν την προσωπική τους αλήθεια επιφυλάσσει εξίσου σπαρταριστές στιγμές. Για το σκοπό αυτό, οι ευκατάστατες κυρίες του αμερικανικού Νότου σκιαγραφούνται με μία αισθητική καρικατούρας που τους πάει γάντι, χωρίς να παραλλάσει την ουσία των πεποιθήσεών τους ή του ψυχισμού τους.
Λουσμένο από το φως του Νότου, το «The Help» καταφέρνει να κερδίσει και να συγκινήσει το κοινό δίχως να μεταχειρίζεται εκβιαστικά συναισθήματα. Μιλάει για το παρελθόν με τρόπο άμεσο και επίκαιρο, επιτυγχάνοντας παράλληλα την αναγκαία διασύνδεση με το παρόν στη συνείδηση του θεατή. Ένα παρόν που φυσικά δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει, μισό αιώνα μετά τις διεκδικήσεις του '60, τις πολλαπλές εκφάνσεις του ρατσισμού στο σύγχρονο κόσμο.