Διακοπή της παροχής του νερού σε κτίρια των Δήμων Δραπετσώνας και Κερατσινίου

  Επίκαιρη ερώτηση Απ.Αλεξόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Μετά τις ανάλγητες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, άρχισαν να πληθαίνουν και τα κρούσματα διακοπής της παροχής νερού ύδρευσης σε λαϊκές γειτονιές.
Στις 4/2/2013 η ΕΥΔΑΠ προέβη στη διακοπή της παροχής του νερού σε κτίρια των Δήμων Δραπετσώνας και Κερατσινίου που η χρήση τους είναι συνδεδεμένη και με την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών (υπηρεσίες καθαριότητας, σχολεία, νηπιαγωγεία, γκαράζ απορριματοφόρων, παιδικούς σταθμούς αθλητικούς χώρους, πάρκο Α. Παπανδρέου, δημαρχιακό μέγαρο κλπ).
Δεν είναι δυνατόν εν ονόματι της παράδοσης στα χέρια των ιδιωτών της ΕΥΔΑΠ να επιτρέπεται στη Διοίκησή της να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.
Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται ο απλός πολίτης και να στερείται το βασικό αγαθό, το νερό, επειδή κάποιοι ενδεχομένως να κατασπατάλησαν σε αλλότριους σκοπούς τα εισπραχθέντα από την κατανάλωση νερού χρήματα.
Επειδή τα βάρη που έχει επωμιστεί ο λαός είναι πλέον δυσβάσταχτα
Επειδή δεν πρέπει να κερδοσκοπούν κάποιοι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων
Επειδή το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1ον Θα προβεί σε άμεση επανασύνδεση των παροχών νερού στους δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου;
2ον Θα αναζητήσει δίκαιους τρόπους τακτοποίησης των χρεών στην ΕΥΔΑΠ που καλώς ή κακώς έχουν  δημιουργήσει κάποιες Δημοτικές αρχές;

Ο ερωτών Βουλευτής
Απ. Αλεξόπουλος