Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη λέει «Ναι» στην Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση


anakiklosi_kompostopoihsiΣτο  ενημερωτικό πρόγραμμα  για την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση συμμετέχει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Τις επόμενες ημέρες, θα μοιραστεί πόρτα- πόρτα τους κατοίκους του Δήμου ενημερωτικό υλικό για την αξία της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης.
Ο Δήμος θα παραλάβει ειδικούς καφέ κάδους για τη διαλογή των οργανικών υλικών  και στα νοικοκυριά που θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα θα δοθούν δωρεάν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης.
Να θυμίσουμε ότι οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης έχουν μπει και στη δημοτική ενότητα Νίκαιας και το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζεται σταδιακά στην πόλη από 1/1/11.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επισημαίνει:
«Ο Δήμος μας είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών . Στον πλαστικό αιώνα που ζούμε, η πόλη μας μπορεί να γίνει πράσινη αν κατανοήσουμε ότι το περιβάλλον δεν μπορεί να «αυτορυθμιστεί». Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε ότι αποτελούμε μέρος του προβλήματος τόσο η επίτευξη βιώσιμων λύσεων δεν θα είναι θεωρητική.
Για να κερδηθεί όμως το στοίχημα της ανακύκλωσης και των εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης αποβλήτων απαιτείται η συμμετοχή όλων. Καλώ τους δημότες μας να πάρουν μέρος σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης και να απαντήσουν στα σχετικά ερωτηματολόγια που θα τους δοθούν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καλύτερη ποιότητα ζωής αν κάθε νοικοκυριό δεν αποκτήσει οικολογική συνείδηση».