Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας.

 

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης, αλλά και έκκληση για συμμετοχή στην ανάδειξη αλλά και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου που οδηγούν σε ουσιαστικό ''κλείσιμο'', έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κρατικού Νικαίας, σε φορείς, συλλογικότητες και κινήματα στη χθεσινή συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Το κίνημα μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έκανε το σωματείο των γιατρών του νοσοκομείου και έλαβε γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της υγείας αλλά και ειδικά στο νοσοκομείο Νίκαιας, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ Βαλκανίων, που δέχεται ένα τεράστιο όγκο ασθενών του λεκανοπεδίου και όχι μόνο.

Μετά την ενημέρωση από τον επιμελητή της νευροχειρουργικής και μέλος της ΕΙΝΑΠ Π. Παπανικολάου, υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων από τους γιατρούς και τους παρευρισκόμενους.
Η απόφαση που τελικά πάρθηκε, ήταν αφού πρώτα γίνει ενημέρωση από τον κάθε φορέα που έλαβε μέρος προς τα μέλη του, να υπάρξει νέα συνάντηση στις 26 Φλεβάρη στον ίδιο χώρο όπου και θα γίνει ο τελικός συντονισμός για ενημέρωση των πολιτών των γύρω περιοχών με σκοπό να ''μάθουν'' τα προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και να οριστεί ημερομηνία για μια μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή φορέων, πολιτών, συλλογικοτήτων και γιατρών και πορεία προς το υπ.υγείας.
Το κίνημα μας συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη ''πρόσκληση ζωής'' των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας και καλεί όλους τους πολίτες της Νίκαιας αλλά και των γύρω περιοχών να κατανοήσουν το μεγάλο θέμα που υπάρχει στο χώρο της υγείας, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν στο ''προσκλητήριο ζωής'' που θα γίνει με τη μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζεται και να αποτρέψουν με τη παρουσία τους, τη διάλυση του νοσοκομείου και τη κατάργηση του πιο πανάκριβου αγαθού που είναι η υγεία.
Το ξεπούλημα και η διάλυση των νοσοκομείων, είναι πλέον προ των πυλών και υποχρέωση όλων μας, είναι να το αποτρέψουμε.


από: ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.