Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφιερωμένων στη Μάχη του Λαού Κοκκινιάς τον Μάρτη του 1944


Με τη μεγάλη συγκέντρωση στο περιβολάκι της Νίκαιας και την πορεία προς τη Μάντρα της Κοκκινιάς, ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφιερωμένων στη Μάχη του Λαού  Κοκκινιάς τον Μάρτη του 1944 απέναντι στους γερμανούς ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Δημαρχείο Ρέντη, έγινε προβολή της ταινίας "Οι γυναίκες της βροχής" , το Σάββατο 9 Μαρτίου με θέμα: "1944 Μάχη της Κοκκινιας-2013 Ποτέ ξανά φασισμός" έγινε συζήτηση σε ένα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα, με τους Στέλιο Ελληνιάδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Κώστα Παπαδόπουλο, και Θανάση Κούρκουλα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τους: Δ. Πουλικάκο, Ska non tropo, What the Funk, Go Figure.
Σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου, έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο Περιβολάκι με κεντρικό ομιλητή τον Προέδρο της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που μεταξύ άλλων απαίτησε «Εκλογές τώρα, αφήστε το λαό να υψώσει ανάστημα στους δανειστές» . Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας και ακολούθησε πορεία μέσω των οδων 7ης Μάρτη και  Ηλιουπόλεως με κατάληξη στην Πλατεία Οσίας Ξένης και επίσκεψή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Μάντρας της Κοκκινιάς.
Ο Μανώλης Γλέζος λόγω ασθένειας δεν παρευρέθηκε. Στη πολύ μεγάλη για τα τοπικά δεδομένα συγκέντρωση και πορεία, πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Δρίτσας Θοδωρής, Μπόλαρη Μαρία, Κανελλοπούλου Μαρία, Βαμβακά Τζένη, Μητρόπουλος Αλέξης, Παναγούλης Στάθης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας, ο Δημαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Νίκαιας και Κορυδαλλού και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ