ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ!




ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Μια απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ενδέχεται να τινάξει στον αέρα την ιδιωτικοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Αστέρα Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ . Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση και εισήγηση του ΚΑΣ προς την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ΄Εφορείας, αρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ο «Λαιμός» και το « Μεγάλο Καβούρι » στη Βουλιαγμένη . Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού, έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή που αποτελεί μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη του κινήματος στο παραλιακό μέτωπο και ανοίγει το δρόμο για τον οριστικό τερματισμό της εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ του συγκροτήματος του Αστέρα ΑΣΤΕΡΑ και ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ που εδώ και δύο χρόνια, όπως όλοι ξέρουν, πρωτοστατεί στον αγώνα για την προστασία του Ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη με την απόφαση αυτή. Παράλληλα καλεί τα μέλη τους φίλους της και τα κινήματα σε συνέχιση των κινητοποιήσεων αφενός για εφαρμογή της πολύ σημαντικής απόφασης του ΚΑΣ, και αφετέρου για το σταμάτημα της εκποίησης όλων των παραλιών του Σαρωνικού.

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ