Μια όμορφη εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Γ.Λαμπράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Κορυδαλλού.






Μια όμορφη εκδήλωση μνήμης και τιμής στον μεγάλο αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, σήμερα στο αμφιθέατρο
 "Θανάσης Βέγγος" στον Κορυδαλλό. Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Κορυδαλλού  άνοιξε εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης, ενώ ακολούθησαν οι Σωτήρης Σιώκος, υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Πάνος Τριγάζης, συγγραφέας, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  που έκαναν μια  αναφορά στη ζωή και το έργο του δολοφονηθέντα βουλευτή της Αριστεράς από το παρακράτος της δεξιάς, συνδέοντας την ιστορική αναδρομή με την σημερινή πραγματικότητα.

Ακολούθησεη προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κατωμερή «Η αλήθεια για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αποσπάσματα από ένα ντοκιμαντέρ "Η αθέατη πλευρά του Ζ" και από μια σειρά με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης. Το χρώμα της ελευθερίας».
 
Την εκδηλωση εκλεισε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σύνολο GUITARTE ENSEMBLE (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος και Άννα Σαρτζίδου) που παρουσίασε τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη "Ένας όμηρος" από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπρένταν Μπήαν .
 Συμμετείχε ο ηθοποιός Γιώργος Βούρος.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Β΄ Πειραιά  Π. Λαφαζάνης και Τ. Βαμβακά και η δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού Κ. Κυλάκου