2η Γιορτή Κλήδονα-Φρεαττύδα Πειραιάς-ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ


Μια πολύ ωραία βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι του Πειραιά, και όχι μόνο. Η αναβίωση του "Κλήδονα" που έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη παραλία της Φρεαττύδας, έδωσε την ευκαιρία στη "Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια", να οργανώσουν κυρίως ένα μέτωπο αντίστασης των Πειραιωτών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Παράλληλα  εγκαλούν τον Δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο να σεβαστεί την βούληση των κατοίκων, να διαφυλάξει τον ελεύθερο, δημόσιο, και κοινόχρηστο χαρακτήρα τους με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών.
Ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι στήθηκε από εκατοντάδες  πολίτες, που χάρηκαν την παρουσία τους σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, σε μια παραλία στο κέντρο του Πειραιά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες των τουριστικών νησιών. Μια παραλία που σε μας τους παλιότερους, φέρνει μνήμες από τα "νιάτα" μας όταν ο "Παρασκευάς" και η Φρεαττύδα ήταν παραλίες που γέμιζαν από κόσμο καλύπτοντας τις ανάγκες μας για δροσιά και απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας. Χώροι που σιγά-σιγα με συγκεκριμένες ευθύνες Δημάρχων και "πολιτευτών", κομμάτι κομμάτι, συγκαλυμμένα η απροκάλυπτα δίνονταν βορρά στο επιχειρηματικό κέρδος, στη τσιμεντοποίηση και αλλοίωση του χαρακτήρα τους.
Δυο παράλληλα γεγονότα που συνυπήρχαν, η υπέροχη πανσέληνος που ανέτειλε αντανακλώντας το χρυσαφένιο της φως στη θάλασσα, και η φωτιά του Κλήδονα που άναψε στο κέντρο μιας μεγάλης παρέας μικρών και μεγάλων ανθρώπων.
Οι προσπάθειες να πηδήξουν πάνω από τις φλόγες, θα τους χαρίσει υγεία και ευτυχία, καθώς η φωτιά έχει καθαρτική δύναμη....
Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν το μπάνιο τους, ενώ το φαγοπότι που στήθηκε με την συλλογική κουζίνα, την μουσική από την λαϊκή ορχήστρα, και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά.
Στη πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση αξίζει ένας έπαινος στην οργανωτική προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, ενώ παραβρέθηκαν απευθύνοντας χαιρετισμό στους κατοίκους και στηρίζοντας τις προσπάθειες τους, οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, από την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά, ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΑΡΙΑ από την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ»,
ΣΑΛΠΕΑΣ ΗΛΙΑΣ και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών  Νίκαιας-Ρεντη "Κόντρα στο Ρεύμα", ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.

περισσότερες φωτογραφιες απο την εκδήλωση