"Χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης" ξεδιπλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο στη Δραπετσώνα!


Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Βάρναλη, στη Δραπετσώνα (απέναντι από το Δημαρχείο), ο Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με τους βουλευτές Πειραιά του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τζένη Βαμβακά, και φορείς της περιοχής, θα ξεδιπλώσουν τον "χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης", με συγκεκριμένους, απτούς στόχους και μέτρα, χάρτη που με κάθε λεπτομέρεια εκπόνησε η αρμόδια ομάδα εργασίας, με συντονιστή τον Ανδρέα Καρίτζη.
Τι θα απογίνουν οι οικογένειες χωρίς εισόδημα και κατοικία; Τι θα γίνει με εκείνους που έχουν χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο; Δηλωτική της κεντρικής κατεύθυνσης των προτάσεων είναι η ειδική μέριμνα προς τα παιδιά και τις ανάγκες που αυτά έχουν, αλλά και το πρόγραμμα, με τον τίτλο "τροφή για όλους". Επίσης, τους συντάκτες των μέτρων απασχόλησε η στοιχειώδης πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, καθώς επίσης και τηλεπικοινωνίες. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους και όσους έχουν ελάχιστο εισόδημα, είναι δύο ακόμη κεφάλαια.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται πλάι στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, πλάι στις οικογένειες με άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες που έχουν μέλη με ψυχικές διαταραχές και τοξικοεξάρτηση, πλάι στους αστέγους.
Μια πρόταση που δεν θα αποφύγει να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα "πού θα βρείτε τα λεφτά;", πόσο μάλλον στη σημερινή δυσμενή συγκυρία και παρά τις γνωστές δυσκολίες χρηματοδότησης. Ωστόσο -είναι πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ- οι δυσκολίες αυτές δεν δικαιολογούν την πολιτική της μνημονιακής παράταξης, αφού κατ' ουσίαν η απουσία πολιτικής αντιμετώπισης της φτώχειας δεν οφείλεται στις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, αλλά στη μεταφυσική πίστη στις αγορές.