Μέρες πολιτισμού από τις Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου Κορυδαλλού.


Εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακοί, μοντέρνοι και latin χοροί, συνθέτουν το ψηφιδωτό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Σχολών του τομέα πολιτισμού του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.
Τα Εργαστήρια Τέχνης (ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ), οι Σχολές Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών, και οι ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού παρουσιάζουν τις ετήσιες δραστηριότητες των σπουδαστών τους σε σειρά εκδηλώσεων αποδεικνύοντας για μια ακόμα χρονιά το υψηλό επίπεδο των Καλλιτεχνικών Σχολών του Δήμου Κορυδαλλού.
«Η αθλητική και καλλιτεχνική αγωγή, δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά αντίδοτο στην κρίση, σημαντικό κρίκο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με αφορμή τις τελικές εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών σχολών του Δήμου.
«Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις περικοπές στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Κορυδαλλό είναι από τους λίγους που έχει κρατήσει ανοιχτά όλα τα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού, τα οποία λειτουργούν με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες- καθηγητές και μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλων των ηλικιών».


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
(Ετήσιες Εκθέσεις σπουδαστών)

Τρίτη 11 Ιουνίου –ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ Ι
Μαλαγαρδή 46 & Κοραή-πλατεία Αγίου Γεωργίου-Ώρα 20.00 

Πέμπτη 13 Ιουνίου-ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ ΙΙ
Δερβενακίων 17-Σχιστό Κορυδαλλού Ώρα 20.00.

Θα παρουσιαστούν έργα παιδική ζωγραφικής, ζωγραφικής ενηλίκων, αγιογραφίας , κόσμημα, γλυπτικής, ψηφιδωτού, τοιχογραφίας, κεραμικής, μαριονέτας, φωτογραφίας.

Διάρκεια εκθέσεων έως τις 28 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 18.00- 21.00. εκτός αργιών Σάββατο και Κυριακή. 

• ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Θέατρο «Θανάσης Βέγγος», Δευτέρα 10 Ιουνίου, ώρα 20.30.

• ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΟΡΟΙ
Θέατρο «Θανάσης Βέγγος», Σάββατο 15 Ιουνίου, ώρα 20.30.

• LATIN ΧΟΡΟΙ
Θέατρο «Θανάσης Βέγγος», Δευτέρα 17 Ιουνίου, ώρα 20.30.

• Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού
Πνευματικό Κέντρο. Αίθουσα «Πλειάδες», Σάββατο 15 (ώρα 20.00), Κυριακή 16 (ώρα 20.00) και Δευτέρα 17 Ιουνίου (ώρα 18.30).