Πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαφάνισε ένα θέατρο στην Κόρινθο.


Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, ένας ιδιαίτερα δραστήριος χώρος πολιτισμού λειτουργούσε στην Κόρινθο (στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαμιλίων), το ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 είχε φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις τόσο τοπικών σχημάτων όσο και από άλλες περιοχές της χώρας. Το θέατρο κατασκευάστηκε σε ένα παλιό λατομείο και αποτέλεσε και γι’ αυτό το λόγο μία ανάσα πολιτισμού και δημιουργίας. 
Εδώ και τρία χρόνια (από το καλοκαίρι του 2011) το θέατρο με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας, του κ. Τατούλη, και της Αντιπεριφέρειας, των κ. Δέδε και Παπαφωτίου, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Δεν έχει φιλοξενήσει καμία εκδήλωση, ο ηλεκτρολογικός του εξοπλισμός κλάπηκε –αφού αφέθηκε εκτεθειμένος και χωρίς καμία μέριμνα προστασίας του- και ο ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη πολιτιστική ζωή στον τόπο μας δέχτηκε ένα επιπλέον πλήγμα. 
Την εβδομάδα που μας πέρασε γράφτηκε η τελευταία πράξη. Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε το θέατρο κυριολεκτικά εξαφανίστηκε! Οι λυόμενες κερκίδες του θεάτρου και ο όποιος εξοπλισμός είχε απομείνει ξηλώθηκαν από το χώρο και μεταφέρθηκαν αλλού με αποτέλεσμα η εξαφάνιση του θεάτρου να είναι κυριολεκτική. Ο κ. Δέδες και ο κ. Παπαφωτίου αντί να φροντίσουν για την επαναλειτουργία του θεάτρου με την πρόσκληση και προς την τοπική κοινωνία, για να συμπράξει με την εθελοντική της προσφορά, ξήλωσαν στην κυριολεξία –μετά το Κέντρο Νέων Κορίνθου- και έναν άλλο χώρο πολιτισμού στην περιοχή μας. Φαίνεται ότι ο πολιτισμός αποτελεί για τους περιφερειακούς μας άρχοντες πολυτέλεια και κίνδυνο, γιατί κάνει τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να σκέφτονται. Το σωστό είναι όλοι μας να μένουμε στα σπίτια μας και να βλέπουμε Πρετεντέρη! Θα το ανεχτούμε; 
πηγη: left.gr