ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο ΙΚΑ Αμφιάλης- Θα εμποδίσουμε κάθε είδους μεταφορά!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τη Δευτέρα στις 6 το πρωί ξεκινούν ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας απευθύνει Παλλαϊκό ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους δημότες και φορείς της πόλης, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη διοίκηση, τις δημοτικές παρατάξεις και τους εργαζομένους του Δήμου, ενάντια στην απαράδεκτη, ανάλγητη και προκλητική απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Αμφιάλης στη Δραπετσώνα, αψηφώντας τις παρενέργειες στη ζωή των πολιτών της περιοχής.
Η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποφάσισε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στις 6 το πρωί να γίνει ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο ΙΚΑ Αμφιάλης (Γιαννουρή και Μαλακάση).
Η δημοτική αρχή εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει στη διοίκηση του ΙΚΑ τους κινδύνους που ελογχεύουν από την συγκεκριμένη απόφαση. Η διοίκηση του ΙΚΑ δια στόματος του προέδρου της είχε διαβεβαιώσει τον ίδιο το δήμαρχο πως δεν πρόκειται να μεταφέρει το ΙΚΑ Αμφιάλης, χωρίς προηγουμένως να διαβουλευτεί με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο με μια τελεσίδικη αιφνιδιαστική απόφαση πήρε πίσω τις δεσμεύσεις του και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ μονομερώς να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ προφανώς πήρε τις αποφάσεις της με γνώμονα ΟΧΙ το κοινωνικό συμφέρον, αλλά μια στείρα λογιστική λογική, η οποία το ΜΟΝΟ που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε μια περιοχή που ζουν κι εργάζονται 200.000 άνθρωποι!!!
Με την συγκεκριμένη απόφαση οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, χρειάζονται δύο συγκοινωνίες για να εξυπηρετηθούν και αφού πρώτα περάσουν από άλλο δήμο!!!
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:
«Ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων για να ανατρέψουμε την απαράδεκτη απόφαση, η οποία κλείνει το ΙΚΑ Αμφιάλης. Μια απόφαση η οποία πρόκειται να δημιουργήσει οξύ κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Έχουμε κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, αφού η διοίκηση του ΙΚΑ αρνείται να κατανοήσει ότι η απόφαση της βάζει σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. To χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΙΚΑ είχε δεσμευτεί πως δεν θα προβεί σε καμιά ΜΟΝΟΜΕΡΗ πράξη, χωρίς να διαβουλευτεί με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Σπυρόπουλος δυστυχώς δεν τήρησε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του. Πολλές φορές στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ανέτρεψαν άδικες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης του κράτους σε βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Οι ΑΓΩΝΕΣ κερδίζονται με μάχες και οι κοινωνικές μάχες έχουν θετική έκβαση με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να κερδίσουμε τη ζωή μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μεταφέρει το ΙΚΑ της Αμφιάλης. Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την μεταφορά αρχείων, γραφείων και κάθε είδους υπηρεσιών. Καλούμε τα ΜΜΕ να έρθουν τη Δευτέρα το πρωί στην Αμφιάλη να αναδείξουν ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο πάει να δημιουργήσει μια απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ».