Αύριο Παρασκευή 27/9 θα ανακοινώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» στην ΕΡΤ.
Αύριο Παρασκευή 27/9 θα ανακοινώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσφύγει στον Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι σύμφωνη με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου που έλεγε ότι θα πρέπει να λειτουργούν πλήρως όλες οι δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε σίγουροι ότι και οι δικαστές του ΣτΕ θα περιβάλλουν με τη δική τους εμπιστοσύνη την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών .
»Έχουμε εμπιστοσύνη στα αυτιά μας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες που από τις 11 Ιουνίου το μόνο δημόσιο ραδιόφωνο που συνεχίζουν να ακούν είναι το Δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τα προγράμματα των Περιφερειακών ΕΡΑ.
»Έχουμε εμπιστοσύνη στα μάτια μας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες που από τις 11 Ιουνίου το μόνο δημόσιο Διαδικτυακό μέσο που παρακολουθούν και μάλιστα με πρωτοφανή επισκεψιμότητα για τα ελληνικά δεδομένα, είναι το ertopen.com. Στο δεδομένο αυτό ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη λαθροχειρία της αποκαλούμενης «ΔΤ» που δημιούργησε υποτιθέμενο ιστότοπο, αναπαράγοντας την ιστοσελίδα της ΕΡΤ από την προ της 11ης Ιουνίου περίοδο, αλλάζοντας απλώς τον τίτλο -διεύθυνση του σάιτ και εμφανίζοντας παλιά κείμενα, ρεπορτάζ και υλικό με υπογραφές ανθρώπων που παραμένουν αγωνιζόμενοι στην ΕΡΤ.
»Εχουμε εμπιστοσύνη στα μάτια και στα αυτιά μας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν να αποδέχονται ως τη μόνη πραγματική δημόσια τηλεόραση τα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.
»Παρά τα όποια προβλήματα αναμετάδοσης, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους την ΕΡΤ και παρακολουθούν αναλογικά και διαδικτυακά, το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παράγεται στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και στη Θεσσαλονίκη.
 »Θέλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι και οι Δικαστές του ΣτΕ θα περιβάλλουν με τη δική τους εμπιστοσύνη την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών».