Δημοπρατήθηκε από το Δ.Κορινθίων η αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό Κορινθίας...


ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Κορινθίων η αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό Κορινθίας ,συνολικού προϋπολογισμού 73.000 €.
Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου, με εξωτερικές διαστάσεις 13.25 μ. Χ 10.15 μ., κτίστηκε το 1700 μ χ. και μαζί με το παρεκκλήσι του Αγ. Χαραλάμπους, που έχει προσαρτηθεί στη βόρεια πλευρά του, έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.(ΥΠΠΟ).
Οι εργασίες επικεντρώνονται στη στερέωση και συντήρηση του ναού του Αγ. Γεωργίου στο Σοφικό, με τις απαραίτητες εργασίες που θα σέβονται τη διατήρηση των χαρακτηριστικών εκείνων στοιχείων αυθεντικότητας του.
Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν και για τους δύο ναούς, την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα, την τοποθέτηση καναλιών καλωδίωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και τις επιστρώσεις δαπέδων. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις για την στερέωση και εξυγίανση της επιφανείας των λιθοδομών εξωτερικά και εσωτερικά του κτίσματος, την κατασκευή σενάζ στην κορυφή λιθοδομών και την αποκατάσταση και επανακατασκευή της στέγης.