Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης στο Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας-Ρέντη
Προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Τα μορφωτικά δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας έχουν δεχτεί μεγάλη επίθεση τα τελευταία χρόνια. Περικοπές στην χρηματοδότηση, συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων και πολυπληθή τμήματα μαθητών, φτωχοποίηση του εκπαιδευτικού, απολύσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει καταργηθεί και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Η δημόσια και δωρεάν στήριξη των μαθητών μας με ενισχυτικά μαθήματα μετά το πέρας των σχολικών μαθημάτων. Η κατάργηση αυτού του θεσμού έχει σοβαρότατες συνέπειες για τους μαθητές που χρειάζονται ενίσχυση και ειδικά για όσους –που είναι πολλοί πλέον– δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Ταυτόχρονα ο νέος νόμος για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο, που ψηφίζεται αυτές τις μέρες, θα οδηγήσει χιλιάδες παιδιά εκτός Λυκείου, θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση γιατί κάνει το σχολείο ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο. Στρέφει τους νέους στην πρόωρη κατάρτιση, την τζάμπα εργασία για τις επιχειρήσεις.
Γι’ αυτό, η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών οργάνωσαν τα προηγούμενα χρόνια το Σχολείο Αλληλεγγύης στη Νίκαια συνεχίζουν και φέτος τη δράση τους παρέχοντας μαθήματα που απευθύνονται στους μαθητές της Β και Γ Λυκείου, οι οποίοι έχουν ανάγκη πρόσθετης στήριξης σε μαθήματα κατεύθυνσης και γενικής παιδείας, και θα γίνονται απογευματινές ώρες και εργάσιμες μέρες της εβδομάδας. Τα μαθήματα θα γίνονται στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας (Ηράκλειτος) που παραχώρησε ο Δήμος όπως και την υλικοτεχνική υποδομή.
Το Σχολείο Αλληλεγγύης δεν είναι ένα δωρεάν φροντιστήριο, αν και όλοι οι εκπαιδευτικοί δίνουν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους και την προσπάθεια τους. Η επιλογή μας είναι ένα σχολείο που διδάσκει την αγωνιστική αλληλεγγύη, τη συν ευθύνη και την επικοινωνία δασκάλου-μαθητή-γονιού με σκοπό τη γνώση και την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης. Είναι η στήριξη του μαθητή μας που είναι μόνος μέσα στην οικονομική κρίση. Είναι η στήριξη του εκπαιδευτικού που απολύεται, που χτυπιούνται τα δικαιώματα του. Η αγωνιστική αλληλεγγύη με κάθε οικογένεια, άνεργο και εργαζόμενο που χτυπιέται από την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας.
Απλώνουμε το χέρι μας στο μαθητή μας, για να είμαστε μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, όχι μόνο στην σχολική του προσπάθεια του, αλλά και στον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και στερούν το μέλλον στη νέα γενιά.
Στον κοινό αγώνα για χρηματοδότηση των σχολείων και για δημόσια δωρεάν παιδεία. Στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
• Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, την ΕΛΜΕ να στηρίξουν αυτό το θεσμό αγωνιστικής αλληλεγγύης!
• Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς να έρθουν σε επαφή μαζί μας! Ειδικά τους γονείς να στηρίξουν αυτό το θεσμό με εθελοντική στήριξη στην γραμματεία και στην οργάνωση του σχολείου.
• Καλούμε τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να συμβάλουν στην οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Δηλώσεις Συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών από 13/9 έως 25/9 στα Γραφεία της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, ώρες: 18:30-20:30,
(Μαγνησίας 50 Νίκαια, πίσω από το ΚΕΠ), τηλέφωνα επικοινωνίας:
210-4924552, 6946-385226, 6977-605264, 6948-078045, 6976-731290