ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας-Κορυδαλλού-Κερατσινίου για τη φασιστική δολοφονία στην Αμφιάλη.


Ο Παύλος Φυσσας γνωστός στις γειτονιές του Πειραιά για την αντιφασιστική του δράση μαχαιρώθηκε από χρυσαυγίτες που του εστησαν ενέδρα χτες το βράδυ στην Αμφιαλή. 30 χρυσαυγίτες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας τον περικύκλωσαν και τον δολοφόνησαν.

Παραμονή της μεγαλύτρης απεργίας στις 18 Σεπτέμβρη, στην αρχή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού στα σχολεία και σε όλο το δημόσιο η Χρυση αυγη προσπαθεί με επιθέσεις και δολοφονίες να δηλώσει την παρουσία της με στόχο να τρομοκρατήσει τις εργατογειτονιές που οργανώνονται για να σώσουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τους αγωνιστες των συνδικάτων, τους μετανάστες, τους μαθητές. Ολα αυτα γίνονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της αστυνομίας που τους στρώνει το δρόμο προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους αντιφασίστες με διώξεις και μηνύσεις όπως έκανε πρόσφατα με τη δευτερη διωξη στον Π. Κωνσταντίνου συντονιστη της ΚΕΕΡΦΑ. Από δίπλα τα ΜΜΕ που υλοποιούν τη γραμμή της κυβέρνησης να ταυτίζουν τη Χρυση αυγή με την αριστερά αναπαράγωντας τη θεωρία "των δύο άκρων" με στόχο να απενοχοποιήσουν τους Νεοναζί για τα εγκλήματά τους και να ριξουν λάσπη στην αριστερά και στους αγώνες.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι απεργοί και οι συμπαρατάστες τους, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα εχει τη δυναμη να τσακίσει και την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της της Χρυσης Αυγής. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και όλους όσους αντιστέκονται στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας που φέρνουν τα μνημόνια και οι τρόικες. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για να διώξουμε τρόικες μνημόνια νεοναζί. Οι γειτονιές του Πειραιά είναι και θα είναι γειτονιές αντιφασιστικές, αγωνιστικές στο πλευρό των απεργών μέχρι τη νίκη.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6μμ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας (Π.Τσαλδαρη 60) για να δώσουμε μαζική αντιφασιστική απάντηση ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσης αυγής και της κυβέρνησης που τους κάνει πλάτες.

ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου