ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!



Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νίκαιας την Δευτέρα 16/9 πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων, από την απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Πειραιά που λειτουργεί στη Νίκαια-Ρέντη, πλατιά σύσκεψη φορέων για ενημέρωση και δημιουργία απεργιακής επιτροπής συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των Καθηγητών .

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, που για ένα κοινό πρόβλημα, έναν κοινό στόχο, τη στήριξη του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών (που δεν αφορά μόνον αυτούς αλλά ολόκληρη την κοινωνία), που σχεδόν όλες οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κινημάτων αλληλεγγύης, σύλλογοι γονέων κ.λ.π. βρίσκονται σε κοινή αίθουσα συζητούν και συναποφασίζουν με ποιον τρόπο πρέπει να δράσουν για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ο δίκαιος αγώνας των καθηγητών. Αγώνας που όπως ειπώθηκε από πολλούς ομιλητές, πρέπει να φτάσει μέχρι την ανατροπή των πολιτικών εκείνων,που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, συντρίβουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, βάζουν φραγμούς στη μόρφωση και τη παιδεία.
Αρκετές οι ομιλίες εκπροσώπων των φορέων και οι προτάσεις συμπαράστασης αλλά και επέκτασης σε άλλους κλάδους που πλήττονται, της απεργίας διαρκείας. Η απεργιακή επιτροπή πρότεινε να βγει ψήφισμα και αφίσα που θα εγκριθούν από τα Δ.Σ. των φορέων ενώ αποφασίστηκε να οργανωθεί άμεσα συγκέντρωση - συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα τους.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ