ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι. Με αφορμή το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 03/11/2013, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους σας που ανταποκριθήκατε στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, και με ποσοστό που άγγιξε το 95% περίπου, κρατήσατε στάση γενναία και δεν παρασυρθήκατε σε ανούσιο άνοιγμα των καταστημάτων σας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο Δελτίο Τύπου της 04/11/2013, σας πληροφορούμε ότι το Κυριακάτικο άνοιγμα επωφελήθηκαν μόνο κάποια λίγα Ιστορικά κέντρα πόλεων που διαθέτουν και υποδομές καταστημάτων εστίασης, και τα Εμπορικά κέντρα και όλα αυτά πάντα σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την συγκεκριμένη ημέρα. Κάποιες αλυσίδες super markets που άνοιξαν δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να δούμε, είναι αν ο τζίρος της Κυριακής ανεβάσει τον μηνιαίο τζίρο των επιχειρήσεων που άνοιξαν ή απλά γίνει μία απλή μετατόπιση του τζίρου σε περισσότερες ημέρες, χωρίς αποτέλεσμα, και αν αφαιρεθούν και τα λειτουργικά έξοδα είναι μία η άλλη, δηλαδή αποτέλεσμα μηδέν. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από σίγουρο γιατί επιχειρήθηκε αυτό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, για να μεταφερθεί ο τζίρος από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες.

Επικαλούμενοι και πάλι τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου της ΕΣΕΕ, την Κυριακή 03/11/2013, άνοιξαν πανελλαδικά 1 στις 4 επιχειρήσεις, και στην Αττική 1 στις 3 επιχειρήσεις.

Από τα παραπάνω στοιχεία βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων πανελλαδικά, δεν συμμερίζεται το success story του Κου Σαμαρά.

Αγαπητοί συνάδελφοι. Όταν η πίτα του τζίρου είναι συγκεκριμένη, όσες Κυριακές και αν ανοίξουμε το κομμάτι που μας αναλογεί δεν μπορεί να μεγαλώσει, και αυτό το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί. Αντίθετα αν πάμε σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, και σε αύξηση φορολογίας (βλ. νέος φόρος ακινήτων, και νέα φορολογία μικρομεσαίων με αφορολόγητο μηδέν(0) και 26% φορολόγηση, αυτό σημαίνει τριπλάσια επιβάρυνση).

Όσο και να θέλουν να το κρύψουν δεν μπορούν πια, το περιβόητο πλεόνασμα που θέλουν να βγάλουν θα το πετύχουν απλά, βεβαιώνοντας φόρους σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους που δεν μπορούν να τους πληρώσουν, και που θα οδηγήσει κάποιους στην φυλακή και κάποιους σε δέσμευση περιουσιών.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Κος Βρούτσης σύντομα θα κινηθεί σε κατασχέσεις ακινήτων, στην προσπάθεια του να κλείσει την τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, για να εκβιάσει 370,000 συναδέλφους να πληρώσουν χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν, και που οδηγήθηκαν σε αυτήν την δύσκολη θέση, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται από το έτος 2009 έως σήμερα και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου μας κατά 60%.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει έστω και τώρα, ότι αυτή η πορεία δεν οδηγεί πουθενά και δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα της χώρας. Δεν είμαστε πειραματόζωα εφαρμογής φορολογικών μέτρων, που απλά θα μας βεβαιώσουν φόρους που δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε και που δεν συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα εισοδήματα (Δηλωθέν εισόδημα 10.000€= φόρος + προκ/λή φόρου = 4.600€ ).

Συνάδελφε, μπορείς να ζήσεις με 500€ το μήνα? Με την σημερινή κατάσταση και κάποιος συνάδελφος που επιθυμεί να κλείσει την επιχείρηση του, δεν μπορεί να το κάνει για τους παρακάτω λόγους: Φόρος 26%+φ.π.α.23%+λειτουργικά έξοδα+stock= άδειασμα του καταστήματος και αποτέλεσμα για τον συνάδελφο μηδέν(0).

Για το λόγο αυτό και όλα τα παραπάνω σας λέμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ , ενημερώστε τον κόσμο και τον περίγυρο σας και ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.