Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ" Για κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη στους μη έχοντες πολίτες.


ΝΙΚΑΙΑ ΡΕΝΤΗΣ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 
 
Προς τον Δήμαρχο Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη . Γ. Ιωακειμίδη

Ζούμε τις τελευταίες βδομάδες τις συνέπειες από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες που έχουν πληγή από την πολιτική της κρίσης όπως μας έχει επιβληθεί από τις συγκυβερνήσεις και την τρόικα .
Αυτή τη στιγμή καταδεικνύεται αυτό που φωνάζουμε 2 χρόνια τώρα.
Η τραγωδία των ελληνικών νοικοκυριών.
Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει ότι όσο συνεχίζεται η "εξ αποστάσεως" προσέγγιση από την πολιτεία αλλά και όλους τους πολιτικούς φορείς των διακοπών ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα θρηνούμε διαρκώς θύματα.
Επιτέλους θα πρέπει να αναλάβουν όλοι οι φορείς τις ευθύνες τους και να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη σύγχρονη τραγωδία.
Γιατί όσα κινήματα αλληλεγγύης κι αν αναπτυχθούν, όσες μάχες και αν κερδίσουμε, όσες επανασυνδέσεις κομμένων συνδέσεων και να κάνουμε δεν θα γίνει τίποτα, αν δεν αλλάξει ρότα η πολιτική διαχείριση της κρίσης.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή της Νίκαιας Ρέντη να πάρει ΆΜΕΣΑ όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να :

Επανασυνδέσουν ΆΜΕΣΑ όλες οι οικιακές συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν η να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες .

Να παρθεί ΆΜΕΣΑ απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέπεται στην Πόλη μας να υπάρχει Οικογένεια Σπίτι χωρίς ρεύμα .

Γνωρίζουμε το νομικό καθεστώς και την φράση "ότι ο Δήμος δεν νομοθετεί αλλά εφαρμόζει τους Νόμους"  αυτό που όμως γνωρίζουμε πολλή καλά είναι ότι :

Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΊ ΑΡΩΓΌ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΆΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΉΤΤΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ.

Δεν έχουμε αυταπάτες πατάμε γερά στα πόδια μας ξέρουμε ότι την λύση δεν θα την δώσουν οι αποφάσεις αλλά η αλλαγή πολιτικής για την οποία αγωνιζόμαστε και παλεύουμε σε όλα τα επίπεδα .

Εκτιμούμε όμως ότι μια τέτοια απόφαση αλληλεγγύης, που σας καλούμε να πάρετε , θα βοηθήσει σημαντικά στις δύσκολες μέρες του Χειμώνα που βιώνουμε .
Ελπίζουμε σε απάντηση σας και σε πράξεις .

ΚΑΜΊΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΧΩΡΊΣ ΦΑΓΗΤΌ ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ
ΝΊΚΑΙΑ ΡΈΝΤΗΣ ΠΌΛΗ ΜΕ ΦΩΣ.


Παπαδόπουλος Κώστας
Δημοτικός Συμβουλος επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα"