Αναταράξεις στην παράταξη του Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη.


Φαίνεται πως το θέμα με την υπόθεση Καραμπίνη, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην παράταξη του Δήμαρχου Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, ενώ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν πολύ έντονες δημόσιες αντιπαραθέσεις, με αποκορύφωμα την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κουφόγιαννη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουφόγιαννης κατήγγειλε τον δήμαρχο , για "μεθόδευση της αποπομπής του"  η οποία όπως είπε "συνδέεται με την αναθεώρηση θέσεων μου σε θέματα κυρίαρχων επιλογών της διοίκησης"  και ότι πρέπει να καταγγελθούν τέτοια φαινόμενα για να προληφθούν συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών .
Τον κατηγόρησε επίσης για αλαζονική συμπεριφορά, λέγοντας ότι "στην Νίκαια δεν περνάνε αυτά που έκανε στον Ρέντη όπου διοικούσε ερήμην", και πολλά άλλα που προφανώς ανακάλυψε μετά από 3 χρόνια πρόεδρος....
Η αντίθεση του Δήμαρχου με τον κ. Κουφόγιαννη ήρθε από την στιγμή που ο Πρόεδρος του Δ.Σ. διαφοροποιήθηκε για την υπόθεση Καραμπίνη, όπως είπε ο ίδιος: την άλλη μέρα από την ψήφιση του θέματος πήγα στον Δήμαρχο και του είπα ότι "η αντιπολίτευση είχε δίκιο , και ότι πρέπει να ξαναφέρει το θέμα για συζήτηση".
Ο Δήμαρχος κ.Ιωακειμίδης, αλαζονικότατος όπως πάντα, δέχθηκε ότι πράγματι έχει γίνει αυτή η κουβέντα για την υπόθεση Καραμπίνη και δήλωσε ότι "το κόλλησε το θέμα, θα το ξαναφέρει για συζήτηση όποτε θέλει αυτός και με τούς όρους που θέλει αυτός και όχι κάτω από τις απειλές και την πίεση από την αντιπολίτευση."

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις και άλλων στελεχών  από την παράταξη Ιωακειμίδη. Του κ.Τούντα, αντιδήμαρχου οικονομικών, του κ.Τριανταφυλλίδη πρώην αντιδήμαρχου, του κ. Μπακιρτζή και άλλων, προερχόμενοι όλοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έδειξαν ότι υπάρχουν πλέον σοβαρές ρήξεις, οι οποίες δεν πρέπει να μένουν μόνο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, αλλά αντανακλούν και επιλογές που έχουν να κάνουν με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Τρία χρόνια μετά την αγαστή συνεργασία τους στον Δήμο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ανακαλύπτουν πως έχουν... διαφορές, μιλούν απαξιωτικά, υποτιμητικά και επιθετικά οι μεν για τους δε. Φαίνεται πως η πρόσφατη κυβερνητική "εμπειρία" της ΔΗΜΑΡ σαν "κυβερνώσας αριστεράς" και ο περίεργος εναγκαλισμός της με την ακροδεξιά του Σαμαρά και την δεξιά του Βενιζέλου στην διακυβέρνηση της χώρας, ήταν καταλυτική για τα εκλογικά της ποσοστά... γι΄αυτό και η γρήγορη απαγκίστρωση της από την κυβέρνηση....
Απ΄ότι φαίνεται το ίδιο επιχειρείται και στην αυτοδιοίκηση σε περιπτώσεις που είχε υπάρξει τέτοια συνεργασία, όπως στη Νίκαια-Ρέντη. Γίνεται προσπάθεια να διαμορφώσουν νέους συσχετισμούς και νέες συνεργασίες, για να μπορέσουν να "επιβιώσουν" αυτοδιοικητικά, καθότι θεωρούν τους εαυτούς τους "πετυχημένους" και "αναντικατάστατους" υπηρέτες της "αυτοδιοίκησης".