ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ» ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ




ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Έληξαν την Κυριακή το βράδυ οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκαν στον «Κεραμικό».
Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνήλθε με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως τις θέσεις που θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση της Διακήρυξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς  (ΚΕΑ) εν όψει των ευρωεκλογών.
Τα δύο αυτά θέματα συζητήθηκαν χωριστά.
Στην ΚΕ του Σύριζα η "Αριστερή Πλατφόρμα" κατέθεσε κείμενο συμβολής (ολόκληρο εδώ) με το οποίο παρουσίαζε σειρά από διακριτές και εναλλακτικές θέσεις έναντι των εισηγήσεων που κατέθεσε η πλειοψηφία..
Το κείμενο της "Αριστερής Πλατφόρμας" αφορούσε κρίσιμα θέματα των πολιτικών εξελίξεων και των καθηκόντων του Κόμματος στη συγκυρία και ειδικότερα την ανάγκη να διαπεράσει το Κόμμα ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης και στροφής στους κοινωνικούς αγώνες.
Κυρίως όμως το κείμενο της "Αριστερής Πλατφόρμας" τόνιζε τη συνεχή αντιδραστικοποίηση της ευρωζώνης και της ΕΕ, που μετατρέπονται σε ζωτικό ιμπεριαλιστικό χώρο των Γερμανικών κυρίαρχων κύκλων και υπογράμμιζε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την εφαρμογή μιας εθνικής προοδευτικής νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος διεξόδου και ανόρθωσης με σοσιαλιστικό ορίζοντα, όχι μόνο δεν συνιστά καταστροφή για τη χώρα αλλά και αποτελέι μια θετική λύση με ελπίδα και προοπτική για τον τόπο και το λαό, για την εθνική ανεξαρτησία, την πρόοδο και το μέλλον της νέας γενιάς.
Η "Αριστερή Πλατφόρμα" στη βάση του κειμένου αυτού καταψήφισε στη σχετική ψηφοφορία τις θέσεις της εισήγησης για τη διαμόρφωση της Διακήρυξης του ΚΕΑ.
Η "Αριστερή Πλατφόρμα", επίσης καταψήφισε την Πολιτική Απόφαση που ενέκρινε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με 72 υπέρ, 36 κατά και 16 λευκά.