Εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη με αρκετό... παρασκήνιο.


Σε ειδική συνεδρίαση που ξεκίνησε περίπου στις 21:00 υπό την προεδρεία του Π. ΜΑΛΑΜΑ, με μεγάλη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, και με αρκετό "παρασκήνιο", εκλέχτηκε με 25 θετικές ψήφους η προταθείσα από τον Δήμαρχο Ε. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ως νέα πρόεδρος του Δ.Σ.
Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν τέσσερις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη "Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη" του Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ, από τους Ε.ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ, Π. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ,  Ν. ΛΕΩΤΣΑΚΟ  και Ν. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ. Σαν λόγους για την συγκεκριμένη ενέργεια, πρόβαλαν όλοι τους, κατηγορίες κατά του δημάρχου. Τον κατηγόρησαν για παραγκώνιση τους, για αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά,  για επιλογή στελεχών μόνο από τον Ρέντη, και κυρίως τόνισαν όλοι τους, την αντίθεση τους στην απόφαση - σκάνδαλο για το μπάζωμα των νταμαριών"ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ".
Ο Β. ΘΕΟΧΑΡΗΣ πρώην σύμβουλος του Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ, που εδώ και καιρό έχει ανεξαρτητοποιηθεί, με δήλωση του στο σώμα είπε ότι στο εξής θα κινείται πολιτικά στο χώρο της "ριζοσπαστικής αριστεράς"... !!
Έχει ενδιαφέρον βέβαια ότι με αυτές τις κινήσεις ανεξαρτητοποίησης, έλλειπαν ψήφοι για να μπορέσει ο δήμαρχος να εξασφαλίσει την εκλογή προέδρου, Έτσι φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι υπήρξαν διάφορες "περίεργες" συναλλαγές για να εξασφαλιστεί το "μαγικό" νούμερο 25.
Στο τέλος της συνεδρίασης, προέκυψαν "πηγαδάκια" με ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων, ενώ όλοι ψάχνονταν για να ερμηνεύσουν τις νέες "συμφωνίες κυρίων",  τις νέες μεταπηδήσεις, και τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται ενόψει φυσικά των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Τα ονόματα που έπαιζαν στο παιχνίδι της "αναζήτησης" με πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν αυτά του Πάτρωνα, Ζαχαρόπουλου, Κίτσου και φυσικά του γνωστού και μη εξαιρετέου Μονέου.
Ανακύκλωση προσώπων λοιπόν, αυτό κρίνουν ορισμένοι ότι χρειάζεται ο τόπος, για να ξεφύγει από την κρίση.... στο όνομα ίσως της ανακοπής της και του Λαού ασφαλώς! Μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα από ιδεολογία σε ιδεολογία. Συναλλαγή χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ιδεολογικούς η πολιτικούς ενδοιασμούς, στο όνομα της προσωπικής ανέλιξης, προβολής και οφελημάτων.  Αρκεί κάποιοι να "πετύχουν" προσωπικούς στόχους, ενίοτε και κομματικές σκοπιμότητες.