Η δημοτική αρχή του Ιωακειμίδη,παραδίδει κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη!



ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ - ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2014, στις 28/1, η δημοτική αρχή του Ιωακειμίδη ψήφισε κατά πλειοψηφία την παράδοση ενός κομματιού της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη. Συγκεκριμένα ενέκριναν να προκηρυχτεί διαγωνισμός για ένα έτος, ή μέχρι του ποσού των 360.000 ευρώ, για να δοθούν σε ιδιωτικό συνεργείο η τακτική συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων του Δήμου.

Η δικαιολογία και το «άλλοθι» των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις κινήσεις αυτές είναι «στερεότυπη», ισχυρίζονται: «δεν έχουμε προσωπικό και η κυβέρνηση απαγορεύει τις προσλήψεις». Όμως αυτό δε «στέκει» ως δικαιολογία διότι ακόμα και στα μνημονιακά χρόνια στις υπηρεσίες με ανταποδοτικό χαρακτήρα, επιτρέπονται οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου (αν και δεν αποτελούν μόνιμη και σταθερή λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην οποία καταδίκασαν το λαό μας οι πολιτικές του μνημονίου).

Στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη στην υπηρεσία της καθαριότητας εργάζονται 10 μηχανικοί και τα 3 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. Έτσι, υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η λειτουργία της υπηρεσίας και δίνεται η αφορμή, λόγω αυτής της έλλειψης προσωπικού, να επιλέγεται η ιδιωτικοποίηση της. Αναρωτιόμαστε πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι όλες τις αναθέσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο, της συντήρησης και επισκευής, καθώς και της προμήθειας οχημάτων τις παίρνει ο ίδιος εργολάβος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, ΕΣΔΝΑ κ.α) ;

Καλούμε τους πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη να αντιταχθούν σε αυτήν την πολιτική και τους εργαζόμενους στον δήμο να μην πέσουν στην παγίδα και να αντιδράσουν. Η μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και σε νέα χαράτσια τους δημότες που θα επωμιστούν το κόστος.

Είναι ξεκάθαρο πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ασκήσει την πολιτική που της επιβάλουν η τρόικα, το ξένο και εγχώριο κεφάλαιο, αν δεν είχε για «βαστάζους» - υποστηρικτές και εφαρμοστές της πολιτικής της, την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με «μπροστάρηδες» τους μεγάλους δήμους. 
Τα όποια επικοινωνιακά κόλπα κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι δήμαρχοι και το δήθεν ανεξάρτητο και αντιμνημονιακό «προφίλ» που επιδιώκουν να εμφανίσουν στον λαό, αποκαλύπτεται από τις πράξεις τους.