Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ για την απαράδεκτη πολιτική διοδίων σε κάθε είσοδο και έξοδο της Πόλης.

Πριν τρία χρόνια, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας,βρέθηκε στα διόδια του Ισθμού, ώστε να συμπαρασταθεί στους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προκλητική εύνοια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προς τους εργολάβους, σε βάρος των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών. Τότε, είχε δηλώσει τα εξής:

«Εδώ συντελείται ένα διαχρονικό οικονομικό έγκλημα, σε βάρος του ελληνικού λαού. Καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώνει διόδια πανάκριβα, για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί και, όταν κατασκευάζονται, κοστίζουν τρεις και τέσσερις φορές ακριβότερα, απ’ ό,τι οι αντίστοιχοι, σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της διαπλοκής, της πολιτικής, με την οικονομική εξουσία. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που, ως επί το πλείστον, ελέγχουν και Μ.Μ.Ε., θέλουν συνεχώς να κερδίζουν, και οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια.»


Πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση των μνημονίων, τροποποίησε τις συμβάσεις παραχώρησης, συμβάσεις οι οποίες, μάλλον, θα έπρεπε να ονομάζονται συμβάσεις – χάρισμα των εθνικών μας δρόμων, στους εργολάβους. Να μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και δρόμοι - όπως η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου – οι οποίοι κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, έχουν δοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες που, κάθε χρόνο, εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σε μια τουριστική περιοχή, όπως ο Δήμος μας, που έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, αυτές οι συμβάσεις δίνουν τη χαριστική βολή. Εκτός από τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις, οι εργολάβοι στήνουν διόδια σε κάθε είσοδο και έξοδο του Δήμου μας. Έτσι, διόδια θα πληρώνουν, πλέον, και όσοι εισέρχονται στους Αγ. Θεοδώρους, αλλά και οι επισκέπτες του Λουτρακίου, οι οποίο θα πρέπει να πληρώνουν διόδια εισόδου στον Ισθμό!

Είναι προφανές ότι οι συνθήκες «έκτακτης ανάγκης», τις οποίες επικαλούνται οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ώστε να επιβάλλουν μέτρα που εξοντώνουν τον απλό κόσμο, δεν ισχύουν για τους εργολάβους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν, σε βάρος του τουρισμού μας. Επιπλέον πρόκληση, μάλιστα, αποτελεί το γεγονός ότι οι χιλιάδες συνδημότες μας, οι οποίοι μετακινούνται, εσωτερικά στο δήμο μας, από το Λουτράκι στους Αγ. Θεοδώρους και αντίστροφα, ή πρέπει να πληρώνουν διόδια, ή να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, οδηγώντας στην άκρως επικίνδυνη παλιά Εθνική Οδό. Για πολλούς, μάλιστα, είναι προφανής ο λόγος, για τον οποίο δεν επισκευάζεται ο συγκεκριμένος δρόμος.

Στο νομό μας, οι εκφραστές των πολιτικών που καταστρέφουν την τοπική οικονομία, έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, Ν. Ταγαράς, Χ. Δήμας και Κ. Κόλλιας. Ας αναλάβουν, έστω και την ύστατη ώρα, τις ευθύνες τους, απέναντι στους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να αποτρέψουν την καταστροφική, σε βάρος του τουρισμού μας, πολιτική των διοδίων. Τους καλούμε, επίσης, να σταματήσουν να παρέχουν οποιαδήποτε διευκόλυνση στους εργολάβους, καθώς και να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση της καταβολής διοδίων, για όσους κινούνται στο εσωτερικό του δήμου μας. Τέλος, να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές, για την κατάσταση που επικρατεί στην παλαιά Εθνική Οδό και, ειδικότερα, στο τμήμα μεταξύ Ισθμού και Αγ. Θεοδώρων.