Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή που εκλέχθηκε από την 1η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 35 μέλη.

Εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά:

Αλεβιζόπουλος Γιώργος, Αλεξίου Κώστας, Αποστολόπουλος Νίκος, Βαλσάμης Σταύρος, Γενναδόπουλος Σπύρος, Γεωργόπουλος Πανάγος, Γώγος Γιώργος, Δαούσης Γιώργος, Δημητρόπουλος Πέτρος, Ευστρατιάδη Ελένη, Ζορμπαλάς Κώστας, Καρδαράς Γιάννης, Καντιώτος Διονύσης, Καρνέσης Σωτήρης, Κιμπιζής Κώστας, Κομιτόπουλος Τάσος, Κυλλάκου Καίτη, Λεουτσάκου Γεωργία, Μαντούβαλου Δώρα, Μαύρου Τίνα, Μεταξά Ειρήνη, Μινάσσα Χριστίνα, Μπελαβίλλας Νίκος, Ντεβενζή Μαρία, Πετράς Δημήτρης, Ράκκας Άρης, Σαραντόπουλος Τάσος, Σαρρής Μανώλης, Συράκου Σταυρούλα, Τζαφέρης Γιώργος, Φράγκου Λία, Φωτιάδης Χρήστος, Χαραλαμπίδου Κούλα, Χατζησταυράκη Μαρία, Ψαλιδάκος Πούλος.

Το νέο όργανο είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου της περιφερείας του Πειραιά και των νησιών, αφού τα μέλη του προέρχονται από οργανώσεις της Α' και Β' Πειραιά, την Αίγινα και τη Σαλαμίνα, ενώ αποτελείται από 23 άνδρες και 12 γυναίκες.

Στη συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος 204 σύνεδροι από όλες τις οργανώσεις του Πειραιά και των νησιών, οι οποίοι ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο πολιτικής απόφασης. Υπήρξαν δύο ψήφοι κατά και μία υπέρ.

Στο τιμητικό προεδρείο που συγκροτήθηκε στην έναρξη των εργασιών, συμμετείχαν οι Γιάννης Μανώλης, άνεργος νέος επιστήμονας, Βαγγέλης Ταβουλάρης, αντιστασιακός, ιδρυτικό στέλεχος της ΕΠΟΝ Πειραιά με συνεχή παρουσία στην Αριστερά, Παντελής Καλογιάννης, εθελοντής οδοντίατρος στο αλληλέγγυο ιατρείο Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, επί σειρά ετών γραμματέας του ΣΥΝ Πειραιά και συνδικαλιστής, ενώ δεν παρευρέθη λόγω ασθένειας η Ελευθερία Καβαρδίνη, αντιστασιακή με αδιάλειπτη παρουσία στους λαϊκούς αγώνες και στην Αριστερά.