Στον απόηχο της απόφασης των ΟΜ Νίκαιας - Ρέντη

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς ,  τα προοδευτικά κινήματα  , η κάθε μορφής  συλλογικότητα ,  οι αντιδογματικές  εναλλακτικές απόψεις και ιδέες των Δημοκρατικών ανθρώπων  ,  σχεδόν ποτέ στο παρελθόν δεν  είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη  αυτοδιοικητική  πρόταση .  Μια πρόταση  που θα ήταν δυνατόν πειστικά και με στρατηγική νίκης να διεκδικήσει τις Διοικήσεις Δήμων  αλλά και περιφερειών ( νομαρχιών παλαιότερα).
Στη Νίκαια  λόγω  και της αριστερής παράδοσης της πόλης , αυτή η αδυναμία ήταν και είναι περισσότερο εμφανής .  Το  παρελθόν του χώρου της Ριζοσπαστικής  Αριστεράς  στη πόλη μας είναι γεμάτο  άτυχες επιλογές  και  αποφάσεις πού  προσωρινά  βοήθαγαν  να εμφανίσει ο χώρος απλά τις  θέσεις του και μετά τις εκλογές  επέστρεφαν στη σιωπή τους.
Επιλογές που  εμπεριείχαν συνεργασίες με συστημικά πρόσωπα ( Τράπαλης ) και  κόμματα    ( ΠΑΣΟΚ)  και επιλογές προσώπων  όπως ο  Καστρινάκης  και   Τζαφέρης  που γένναγαν μια ελπίδα για το μέλλον αλλά  έμεναν εκεί  είτε από προσωπική επιλογή αναχώρησης είτε από αδυναμία συνέχισης.  ΟΙ δημοτικές κινήσεις έπεφταν σε μαρασμό πολύ γρήγορα  και η απογοήτευση διαπότιζε  όσους  λίγους η πολλούς, είχαν επιλέξει να τις στηρίξουν.
Επιλογές πού δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν ένα αυτοδιοικητικό προφίλ και μια ταυτότητα σε αυτόν το χώρο .
Οι μνημονιακές εποχές κοινωνικής καταστροφής που ζούμε ,  φώτισαν ολόλαμπρα την αλήθεια των θέσεων και τις πολιτικές επιλογές  της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  αυτό  γέννησε  τον ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνοντας τις κοινωνικές δυνάμεις της προόδου των κινημάτων και τη συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών ανθρώπων   κέρδισε και κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη του λαού  και γεννά  την ελπίδα  για μια άλλη διακυβέρνηση   μια Αριστερή   διακυβέρνηση.
Η Συνέλευση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκαιας και Ρέντη πού έγινες προχτές  κινήθηκε μέσα στο δίλημμα, « Κόντρα στο ρεύμα»  και Κώστας Παπαδόπουλος  η πάμε να τα " πούμε"  με τον Ιωακειμίδη. 
 Η Μεγάλη συμμετοχή των συντρόφων  η  επιχειρηματολογία , το καλό   αν και δημιουργικά  θερμό  πολλές φορές  πολιτικό κλίμα που επικράτησε , φανέρωνε ένα και μόνο  ζήτημα . 
Αναζητάμε με αγωνία  το αυτοδιοιηκιτικό προφίλ μας  αναζητάμε με αγωνία την αυτοδιοικητική μας ταυτότητα .
Κατανοώ και σέβομαι απόλυτα κάθε άποψη ,  γιατί κάθε μία από αυτές είχε  ένα στηριγμένο  πολιτικό λόγο , ένα λόγο που αναζητεί τον καλύτερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι νικητής , να είναι κυρίαρχος όπως του αρμόζει , όπως αρμόζει στην εργατούπολη μας.
Η  Απόφαση που  κατέληξαν τα μέλη μας δεν είναι σωστή  ,, είναι σοφή  !!!!!!
Με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη μας απάντησαν και  έσβησαν   όλα μαζί τα προπατορικά αμαρτήματα  της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του παρελθόντος  τα άφησαν πίσω  και άνοιξαν διάπλατα το μέλλον για το ΣΥΡΙΖΑ   της ελπίδας μας.
  • Καθάρισαν μια κι έξω το  θέμα της συνεργασίας με συστημικά πρόσωπα και κόμματα  που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο παρελθόν.
  • Διατήρησε   το " κόντρα στο ρεύμα "  σαν κυρίαρχη  αυτοδιοικητική  επιλογή  που θα πάρει την τελική απόφαση   και δεν επέτρεψε να μαραζώσει    μια ακόμη Δημοτική κίνηση.    
  •  Δεν επέτρεψε να καεί  ένα ακόμα αυτοδιοικητικό μας στέλεχος και να φανεί σαν  μία φωτοβολίδα επιλογή   του 2010.
  •  Δεν επέτρεψε προσωποκεντρικές επιλογές να καθορίσουν το αποτέλεσμα  ,  ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι ακόμα υπόθεση ανοιχτή.
Για να έχεις αυτοδιοικητική πολιτική και αξιόπιστη πρόταση πρέπει να πληρώσεις και το ανάλογο τίμημα, τίμημα που πάντα αποφεύγαμε να αναλάβουμε  μέχρι προχτές, το αναλάβαμε με τόλμη και είναι  ο πολιτικός χρόνος που χάθηκε.
Τρείς κάλπες μία ψήφος, όποιος πλέον και αν είναι ο υποψήφιος μας στα πλαίσια της απόφασης.
 Η νεολαία  κατά  τη  γνώμη  μου έδειξε το δρόμο κυοφόρησε  τη λύση, για αυτό και κοιτάζουμε ολόισια στο μέλλον.
Βγήκαν και κάνα δυο ακόμα συμπεράσματα,   Ο ΣΥΡΙΖΑ   δεν χωράει σε τσεπάκια και κωλότσεπες  κανενός,  που καιρό τώρα  διέσχιζαν τη πόλη και το άφηναν να εννοείτε    επίσης  έδειξε σε  όσους ελάχιστους πόνταραν σε προσωπικές θεσούλες και εύκολες καριέρες πως διάλεξαν λάθος κόμμα.  
Ο Απόηχος της απόφαση της συνέλευσης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ  της Νίκαιας και του Ρέντη  στέλνει  ένα εκκωφαντικό μήνυμα από μια εκκωφαντική πλειοψηφία  σε όλες τις κατευθύνσεις.
ΥΣ..  Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βασιλειάδη που με προσωπικό κόστος και τίμημα διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο   ενημέρωσης,  διαλόγου, και επώνυμης άποψης,   στολίδι για τη πόλη μας και την Αριστερά.
 Θοδωρής Στρίγκος