ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ



ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (Ν. 4178/13 άρθρ. 23 παρ. 13)»

Το τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 23 του Ν.4178/13 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής, σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ). Λεπτομέρειες στο υπ΄ αρ. 262/21-1-2014 ΑΔΑ: ΒΙΨΨ0-ΤΙΗ έγγραφο του Γεν. Γραμμ. Χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος «Κτηνοτροφικές – Σταυλικές Εγκαταστάσεις».

Για την ρύθμιση των αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300€ ευρώ. 
Η τελική προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής στην ρύθμιση (στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ) ορίζεται μέχρι την 6-2-2015.

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κινήσουν άμεσα την διαδικασία ρύθμισης των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια να προσέλθουν στην Δ.Α.Ο.Κ. για την έκδοση «άδειας εγκατάστασης», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άρσης του κωδικού εκτροφής, την μη καταβολή οικονομικών ενισχύσεων και την παύση λειτουργίας και σφράγιση της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης. Επιπλέον αυτών οι κάτοχοι σταυλικών εγκαταστάσεων που στερούνται άδειας λειτουργίας/εγκατάστασης:

- Δεν μπορούν να ενταχτούν σε αναπτυξιακά προγράμματα, ούτε οι κληρονόμοι τους (τέκνα) σε προγράμματα νέων αγροτών

- Δεν μπορούν να συνδεθούν με Δ.Κ.Ο (φως, νερό κ.λ.π.)

- Υπόκεινται στις διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του Ν. 4056/12.

Για περισσότερες πληροφορίες: στο Γραφείο (10) Ζωικής Παραγωγής της Δ.Α.Ο.Κ. Κορινθίας (Κολιάτσου 36, 2ος όροφος, τηλ. 2741081086).