Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ''ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ'' ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ.

ΙΔΙΟΣ Η ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Φίλες και φίλοι.

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή κρίση, τη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση και τα αφεντικά της έχουν κηρύξει τον πόλεμο στις λαικές οικογένειες. Τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου στην πόλη μας οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και στην οικοδομή που έχουν σχεδόν 3 χρόνια να φέρουν μεροκάματο στο σπίτι τους. Οι εργαζόμενοι στις μικροβιοτεχνίες που υπήρχαν στην πόλη και σήμερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι εμπορουπάλληλοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες που βλέπουν τα μαγαζιά σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι νέοι και οι νέες που ετοιμάζονται για να γλιτώσουν από αυτή την κατάσταση να βαδίσουν το δρόμο που πήραν οι παππούδες τους σε προηγούμενες δεκαετίες που τους οδηγεί μακριά από τον τόπο που αγαπούν. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν εξαθλιώσει μεταξύ των άλλων και το θεσμό της Αυτoδιοίκησης. Οι Δήμοι είναι δεμένοι χειροπόδαρα με το νόμο του Καλλικράτη. Η χρηματοδότηση τους έχει μειωθεί κατά 60% την τελευταία τριετία. Η Τ.Α. μετατρέπεται σε κρατική υπηρεσία και οι Δήμαρχοι σε υπαλλήλους που εκτελούν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Η κοντινότερη προς τον πολίτη εξουσία, απαξιώνεται, υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Πολύ σύντομα οι Δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Θα μεταμορφωθούν σε φορείς ενοικίασης κοινοφελών δράσεων σε ιδιώτες. Ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση σχεδόν όλων των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α έχει ήδη ανοίξει. Οι υπηρεσίες για την διαχείριση των απορριμμάτων, οι κοινωνικές δομές, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων που θέλουν να επενδύσουν σε μια χώρα κατεστραμμένη με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ?
Στην πλειοψηφία τους οι Δημοτικές Αρχές των «προθύμων» που προέρχονται ανοιχτά από τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους έβαλαν πλάτη σε αυτή την πολιτική. Δεν κινητοποίησαν το λαό και αποδέχθηκαν τη λογική του Καλλικράτη που θέλει τη μετατροπή του Δήμου σε επιχειρηματία και των Δημοτών σε πελάτες.
ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ?
Πολλές φορές νιώθουμε να βρίσκεται πιο μπροστά και από την ίδια την κυβέρνηση. Ξηλώνει μία μία όλες τις κοινωνικές δομές, σπρώχνει τους Δημότες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν, προσπαθεί να ξεπουλήσει την δημοτική περιουσία ,και αφήνει την πόλη να ρημάζει προφασιζόμενη τη μνημονιακή λαίλαπα που όμως δεν κάνει τίποτα για να την σταματήσει. Φίλες και φίλοι.
Σε λίγους μήνες θα μας καλέσουν να παρακολουθήσουμε το ίδιο έργο θεατές. Όλοι όσοι σφάζονταν να κερδίσουν το χρίσμα από τα μνημονιακά κόμματα τους τώρα θα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι που συμπάσχουν με το λαό που υποφέρει. Αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα και το Δήμο στα βράχια θα προσπαθήσουν να μας πείσουν να περιμένουμε για άλλη μια φορά κάποιον σωτήρα, ικανό, έμπειρο, γνώστη των θεμάτων, με αγωνιστικές περγαμηνές σε υπουργικούς διαδρόμους και βουλευτικά γραφεία για να μας σώσει.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ .ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ .ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ -ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Αποφασίσαμε στο έργο της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας να γίνουμε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Η Δημοτική μας κίνηση έχει μόλις 1 χρόνο ζωής. Σε αυτούς τους μήνες κατάφερε να τραβήξει την προσοχή χιλιάδων συνδημοτών μας, να συζητήσει με αρκετούς από αυτούς, να σταματήσει μαζί με άλλες συλλογικότητες, πολιτικές της Δημοτικής Αρχής που στόχευαν στο ξεπούλημα των βρεφονηπιακών σταθμών, του κολυμβητηρίου, του Πρεσσόφ. Σε αυτό το διάστημα δείξαμε ότι αποτελούμε έναν άλλο δρόμο προσέγγισης της πολιτικής μακριά και έξω από κυκλώματα, παρεούλες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ?
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεν κρύβει και δεν θα κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες. Δεν θα τους πει ότι σε μια Ελλάδα που ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι στους δανειστές της, που έχει 1.500.000 ανέργους, που οι νέοι άνθρωποι δεν τολμούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον, που χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, με ένα μαγικό ραβδί θα μεταμορφώσει την πόλη σε παράδεισο. Αντίθετα τους καλούμε να παλέψουν και να ενωθούν με όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα σε ένα ορμητικό ποτάμι για να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πατρίδα χωρίς μνημόνια και χρέος.
. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ είναι ότι θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Δίπλα και μαζί με τους Δημότες θα αντιπαλεύουμε τις πολιτικές της φτώχειας και της μιζέριας.
ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Η κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει τους Δήμους σε μαρασμό δεν θα είναι το άλλοθί μας για να κάνουμε ότι κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Οι στρατιές συμβούλων, οι πελατειακές σχέσεις με τους Δημότες, οι αναθέσεις έργων με αδιαφανή τρόπο, οι λάθος προτεραιότητες, η δουλικότητα με την οποία αποδέχεται και υλοποιεί όλες τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής και όχι αναγκαστική επιλογή.
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Ε ναι λοιπόν μια αριστερή Δημοτική Αρχή δεν θα έρθει να διαχειριστεί την κακομοιριά αλλά να την ανατρέψει.
Ο κόσμος δεν θέλει προγράμματα. Έχει μπουχτίσει από ανεφάρμοστα προγράμματα.
Όχι γιατί δεν επαρκούν τεχνικά τα προγράμματα ούτε γιατί δεν υπάρχουν πάντα χρήματα. Ο κόσμος θέλει όραμα.
Όχι όραμα για το τι αλλά το πώς.
Το τι του λείπει το ξέρει.
Το πώς θα τ αλλάξει δεν ξέρει.
Και δεν το ξέρει γιατί πρέπει να του δείξουμε ξανά ότι το πώς σημαίνει μαζί.
Μαζί και αγωνιστικά.
Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα υπάρξει σπίτι με κομμένο ρεύμα ,δεν θα υπάρξει συμπολίτης μας που θα χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Θα φροντίσουμε εμείς και εσείς γι αυτό.Η νομική υπηρεσία του Δήμου, οι εργαζόμενοι του Δήμου και κυρίως η δική σας παρουσία και δράση θα το επιβάλλει.
Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα υπάρξει οικογένεια που θα μείνει χωρίς τρόφιμα γιατρό ή φάρμακα. Ο Δήμος με όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, τις συλλογικότητες της πόλης και κυρίως τους λαικούς ανθρώπους στις γειτονιές που ξέρουν από φτώχεια αλλά και από αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη θα χτίσει ένα δίχτυ προστασίας και φροντίδας σε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν.
Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα υπάρξει σχολείο χωρίς πετρέλαιο, το χειμώνα χωρίς τις υλικές προυποθέσεις για να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα μαζί με τους γονείς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα σταθούμε απέναντι στην κυβερνητική που θέλει να γκρεμίσει την Δημόσια Εκπαίδευση.
Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψουμε σε καμία τρόικα σε καμιά κυβέρνηση να ξεπουλήσει την περιουσία των Δημοτών, να βγάλει στο σφυρί πάρκα, αθλητικούς χώρους ,ελεύθερους χώρους που δίνουν διέξοδο και ανάσα στους κατοίκους της πόλης που δοκιμάζονται.
Στο Δήμο που με την ψήφο των Δημοτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή μαζί με τα κοινοτικά συμβούλια και τις συνελεύσεις των πολιτών θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και σε αυτές τις δύσκολες και ασφυκτικές οικονομικά συνθήκες αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και τα μέσα που διαθέτει θα δώσουμε στους κατοίκους της πόλης τις καθαρές και πράσινες γειτονιές που τους αξίζουν.
Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή θα προωθήσουμε ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης λαμβάνοντας υπόψη μας το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή της πόλης και τις δυνατότητες της.
Αμεσα θα προωθήσουμε λύσεις σε όφελος του λαού της πόλης για τα μεγάλα θέματα της ΔΕΗ, της περιοχής των πρώην εργοστασίων της Δραπετσώνας, του λιμανιού. Δεν επιτρέπεται σε μια πόλη περιτριγυρισμένη από θάλασσα οι πολίτες της να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν.
Θα υπάρξει ουσιαστική και αμφίδρομη πληροφόρηση προς και από τους πολίτες. Ενίσχυση και θέσπιση ουσιαστικών δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών.
Ορθολογική αναδιάρθρωση δομών και διαδικασιών με χρήση νέων τεχνολογιών, χτύπημα στη γραφειοκρατία, για την απλοποίηση και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών για την οργανική στήριξη κανόνων και δομών ελέγχου νομιμότητας, διαφάνειας, ισονομίας και σωστής οικονομικής διαχείρισης και για τη συστηματική αποδόμηση των πελατειακών σχέσεων.
Συνδημότες και συνδημότισσες η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος εδώ και πολύ καιρό όλων αυτών που είναι υπεύθυνοι για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και που σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης ενώ είναι μέρος και δημιουργοί του προβλήματος.
Τι είναι εκείνο λοιπόν που τους ενοχλεί στον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και τους αναγκάζει να στρέφονται με κάθε ευκαιρία εναντίον του?
Ενοχλεί που ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι μία αυτόνομη, αυτοδιοικητική παράταξη, χειραφετημένη από κομματικές συντεχνιακές και ιδιωτικές εξαρτήσεις, προσηλωμένη στην υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος, δημοκρατικά οργανωμένη και ανοιχτή σε νέες ιδέες και αναζητήσεις.

Ενοχλεί που ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συμπεριφερθεί σαν ένα αριστερό κόμμα που αντί να χρίσει κάποιον υποψήφιο δικό του παιδί, αποφασίζει να κολυμπήσει μέσα στην τοπική κοινωνία να συγχρωτιστεί με άλλες ζωντανές δυνάμεις της αριστεράς και να πάρει το ρίσκο να στηρίξει πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες που οδήγησαν σε υποψήφιο που δεν είναι κομματικό του στέλεχος. Τι απογοήτευση αλήθεια για όσους περίμεναν από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν συνηθίσει από τα κόμματα τους, να ακολουθήσει τον παλιό καλό γνωστό δικό τους δρόμο. Ο Άλλος Δρόμος τους χαλάει τη συνταγή και δημιουργεί προηγούμενο. Πως αυτοί οι δημοκράτες θα βγουν να απα-ντήσουν στον δικό τους κόσμο ότι στο 2014 αυτοί κάνουν ότι οι πρόγο-νοί τους το 1914. Ο επιφανής ηγέτης, συνήθως κάποιος με λεφτά, με ισχυρές διασυνδέσεις ή κομματικές πλάτες επιλέγει την «αυλή» του, φτιάχνει ένα ψηφοδέλτιο συνήθως ετερόκλητο, χωρίς κοινούς στόχους και οράματα και κλέβει την ψήφο των ανθρώπων.
Ενοχλεί που στον Άλλο Δρόμο συσπειρώνονται δυνάμεις που προέρχονται από όλο το φάσμα της αριστεράς. Δυνάμεις της κοινωνίας που δοκιμάζεται και αγωνίζεται. Συμπολίτες που μπορεί να μην συμμερίζονται το όραμα της αριστεράς για συνολική ανατροπή, πείθονται όμως ότι τα πράγματα στο δήμο, πρέπει να αλλάξουν.
Ενοχλεί ότι ο Άλλος Δρόμος λέει την αλήθεια, ότι προσπαθεί να ξεσκεπάσει όλους αυτούς τους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους και τους μπουμπούκους της τοπικής πολιτικής σκηνής, που ενώ οδήγησαν το δήμο στα βράχια, σήμερα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι σωτήρες. Μα σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Είναι δυνατόν ο άνεργος συμπολίτης μας, ο νέος που δεν τολμά να ονειρευτεί, ο άρρωστος που δεν έχει να πληρώσει για να μπει σε νοσοκομείο, να μην θυμάται τους ίδιους υποψήφιους, να σφάζονται για να κερδίσουν την εύνοια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των τοπικών βουλευτάδων τους
Ενοχλεί που ο Άλλος Δρόμος ξεσκεπάζει το παραμύθι του έμπειρου ικανού βλαχοδήμαρχου και μιλά για πολιτική και πολιτικές. Μα ξεχνούν ότι ζουν στο Κερατσίνι. Ο ίδιος άνθρωπος, με την ίδια ικανότητα και την ίδια εμπειρία, ως κομμουνιστής Δήμαρχος στηριζόμενος στο λαικό κίνημα , μεταμόρφωσε την πόλη και ως πασόκος, στηριζόμενος στα μεγάλα συμφέροντα, την τσάκισε.
.
Ας μη φοβούνται λοιπόν οι «καλοί» μας φίλοι, που θέλουν να μας προστατεύσουν από τα λαμόγια που δήθεν έχουν κατακλύσει τον Άλλο Δρόμο. Έχουμε δεσμευτεί ότι το ψηφοδέλτιο μας, θα αποφασιστεί από τα μέλη της κίνησης και όχι από τις γνωστές παρεούλες που ανεβοκατεβά-ζουν δημοτικές αρχές. Τα μέλη του Άλλου Δρόμου δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Το ψηφοδέλτιό μας θα αποτελείται από ανθρώπους που θα μας κάνουν περήφανους που τους επιλέξαμε. Αν τολμούν ας κάνουν το ίδιο στις δικές τους κινήσεις.
Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι ο Άλλος Δρόμος είναι υπεύθυνος γιατί Δήμαρχος είναι ο Τζανής, ότι τον στήριξε και τον στηρίζει. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Ο Άλλος Δρόμος δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2013. Στις προηγούμενες εκλογές απλά δεν υπήρχε. Φυσικά τα φυσικά πρόσωπα που τον δημιούργησαν είναι εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας. Τους αναγνωρίζουν οι κάτοικοι που τους έβλεπαν δίπλα τους στους καθημε-ρινούς τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Δεν τους αναγνωρίζουν και αυτό είναι καλό, οι γνωστοί άγνωστοι αρθρογράφοι και τα πολιτικά τους αφεντικά. Γιατί δεν σύχναζαν στους διαδρόμους του δημαρχείου, των υπουργείων ή των βουλευτικών γραφείων που εδώ και χρόνια κινούνται αυτοί. Από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον Άλλο Δρόμο μόνο ο Συνασπισμός που σήμερα δεν υπάρχει είχε στηρίξει τον Τζανή. Έγκαιρα αναγνώρισε το λάθος του και απέσυρε την στήριξή του από τον μνημονιακό μας Δήμαρχο, με τον οποίο αυτοί που μας κατηγορούν, για πολλά χρόνια είχαν συνεργαστεί αρμονικά στο ίδιο κόμμα το ΠΑΣΟΚ που σήμερα κάνουν ότι δε το γνωρίζουν. Λένε ότι ο Άλλος Δρόμος στήριξε τον Τζανή, όταν γνωρίζουν ότι αυτούς τους 9 μήνες ζωής της κίνησης σταματήσαμε επιλογές της δημοτικής αρχής που οδηγούσαν στο ξεπούλημα του δήμου. Θυμηθείτε τη δράση μας για τη ΔΕΗ, το κολυμ-βητήριο, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς , τη ΔΗΚΕΠΑ και τους εργαζόμενους της. Το Πρεσόφ, τις ΚΟΝΣΕΠ, κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους συνδημότες μας. Τι τους πειράζει; Ότι για μας το πρόβλημα δεν είναι ο Τζανής, αλλά οι Τζανήδες, όχι μόνο οι μικρές και μεγάλες προσωπικές τους ανεπάρκειες αλλά κυρίως η πολιτική τους. Όχι οι μικρές ή μεγάλες διαφορές τους αλλά κυρίως η συμφωνία τους, το κοινό τους όραμα. Δήμος επιχειρηματίας, Δήμαρχος μάνατζερ, δημότες ψηφοφόροι και πελάτες.
Αυτοί που με υποτιμητικό τρόπο αναφέρονται στο μικρό ποσοστό του Άλλου Δρόμου ασχολούνται το τελευταίο διάστημα μόνο με τον Άλλο Δρόμο. Τι φοβούνται άραγε?
Αγαπητοί φίλοι μία είναι η απάντηση. Τον Άλλο Δρόμο και τον επικεφαλή του δεν τον έχoυν στο τσεπάκι τους. Ο Άλλος Δρόμος και ο επικεφαλής του δεν ανήκει στην ίδια συνομοταξία με αυτούς Εδώ και χρόνια έχουμε επιλέξει άλλους δρόμους. Ας Συνεχίσουν τον δίκο τους και ας αφήσουν και εμάς να συνεχίσουμε το δρόμο που διαλέξαμε. Στις δικές τους επιλογές, η αντιπαράθεση γίνεται με όρους διαδικτυακού εμετικού δικαστηρίου. Στη δική μας επιλογή η αντιπαράθεση γίνεται με σκληρούς, είναι αλήθεια, βίαιους μερικές φορές όρους. Όμως πάντα πολιτικούς!!! Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αφήνοντάς τους στην μοναξιά τους.
Φίλες και φίλοι, σε τρεισήμισι μήνες έχουμε μπροστά μας τη μάχη των εκλογών. Στόχος μας είναι επιτέλους ο Δήμος να αλλάξει χέρια. Η επίτευξη του στόχου προυποθέτει ευρύτητα απόψεων, αυξημένη συμμετοχή, ανανέωση προσώπων και αντιλήψεων, σύνθεση απόψεων μακριά από ηγεμονικές, προσωπικές ή κομματικές λογικές και δέσμευση στην υλοποίηση ενός κοινού ρεαλιστικού, πολιτικού και ιεραρχημένου προγραμματικού πλαισίου, αντίστοιχου με τις αυξημένες απαιτήσεις και τις περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Προυπόθεση η αποδοχή της ικανής και αναγκαίας συνθήκης, για επίτευξη του στόχου, να επενδύσουμε και να αξιοποιήσουμε τα Λαικά κινήματα και τους αγώνες τους.
Στη μάχη που έχουμε μπροστά μας ο καθένας μας με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί είναι χρήσιμος και απαραίτητος. Δεν πρέπει να υπάρξει σπίτι που να μη φτάσει το μήνυμα μας. Περιοδείες, συσκέψεις, δουλειά πόρτα πόρτα. Το κουπόνι για την οικονομική στήριξη της κίνησης πρέπει να είναι η καθημερινή μας προσπάθεια. Προσπάθεια που για να πετύχει πρέπει να ακουμπήσει και να στηριχθεί σε σας.
Φίλες και Φίλοι
Η Δημοτική κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί τους νέους και τις νέες αυτής της πόλης που φοβούνται να ονειρευτούν αλλά και τους μεγαλύτερους που νιώθουν να ρίχνονται στο περιθώριο να μετατρέψουν την οργή τους και την αγανάκτηση τους σε οργάνωση και αγώνα. Για να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε γειτονιές της αντίστασης και της ανατροπής. Για να τις ξανακάνουμε γειτονιές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Για να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε σύμμαχο, συμπαραστάτη και συναγωνιστή των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Για μια Δημοτική Αρχή που θα παλεύει μαζι με τους πολίτες για ΨΩΜΙ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ