Έντονη αντίδραση του λαού της Νίκαιας στο κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ στη Μούγλων.





Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, προτού καν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ – Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τις μονάδες
Κατεπείγον έγγραφο από τον πρόεδρο του οργανισμού για κλείσιμο των ιατρείων από σήμερα και πριν την δημοσίευση του νόμου Γεωργιάδη στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου την Παρασκευή και το Σάββατο.
Tο σχετικό έγγραφο που παρέλαβαν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ


Έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές.
  Βρεθήκαμε το πρωί Στην οδό Μούγλων στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Νίκαιας όπου αρκετοί ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι είχαν "κλείσει" τη διέλευση στο χώρο μπροστά από τα ιατρεία και με ντουντούκες και ανακοινώσεις ενημέρωναν και καλούσαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί και να διαδηλώσει κατά του κλεισίματος των μονάδων υγείας. Απ΄ότι μας είπε ο προϊστάμενος του ακτινολογικού νωρίς το πρωί έφτασε στο υποκατάστημα επιτροπή "παραλαβής" που ζήτησε από τον Διοικητή κ. Σολωμό την εφαρμογή της "οδηγίας" Κόντου. Οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν το κτίριο και αρνήθηκαν να δώσουν τα κλειδιά στην επιτροπή η οποία αποχώρησε. 
Στο χώρο έφθασαν και δήλωσαν τη συμπαράσταση τους ο ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας, Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, οι δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης  και Κορυδαλλού Κασιμάτης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Νίκαιας - Ρέντη "Λαϊκή Συσπείρωση" Σ. Μπενετάτος και "Κόντρα στο Ρεύμα" Κ. Παπαδόπουλος. Μέχρι τις 1:30 που φύγαμε από τον χώρο υπήρχε αρκετός κόσμος. Είναι έντονη όμως η ανάγκη για πιο μαζική και συνεχή αντίδραση.

και αλλες φωτογραφιες εδω