Η Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου - Δραπετσώνας "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" συγκροτεί με συλλογικές διαδικασίες το ψηφοδέλτιο της.


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Βρεττάκο το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 6.30 μμ καλεί τα μέλη σε Γενική Συνέλευση, στο πολιτιστικό κέντρο "Αντώνης Σαμαράκης" στα Ταμπούρια, για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των Δημοτικών Εκλογών.

Σύμφωνα με τις αρχές ίδρυσης της κίνησης , ο συνδυασμός του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ θα αποτελείται από ανθρώπους των αγώνων, των κινημάτων , του μόχθου , από ανθρώπους που ζουν , αγαπούν την πόλη και θέλουν να παλέψουν για να ανατρέψουν ότι μας εξαθλιώνει.
Η τελική κρίση και απόφαση θα βγει μέσα από συλλογικές διαδικασίες , για ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ - ΡΗΞΗΣ - ΑΓΩΝΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κίνηση μας δεν είναι ανεξάρτητη. Όσοι την πλαισιώνουμε είμαστε εξαρτημένοι από την απόφασή μας να παλέψουμε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας και στο Δήμο σε όφελος των πολιτών.
Ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει στα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Να καλύψουμε την ανάγκη πολιτών να εκφράσουν μέσα από τη λειτουργία της κίνησης, την αγωνία και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν για να αλλάξει η καθημερινότητα των ανθρώπων σε αυτή την πόλη.
Η Κίνησή μας στηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους αριστερούς, ανθρώπους των κινημάτων και πολίτες που θέλουν να παλέψουν ενάντια σε ότι υποβαθμίζει τις ζωές μας δίνοντας μια άλλη πρόταση, ανοίγοντας τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.
Η κίνησή μας είναι ανοιχτή σε όσους πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές τους απόψεις αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν σε τοπικό επίπεδο με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων που κάνουν μίζερη τη ζωή των ανθρώπων σε αυτή την πόλη.
Η Κίνησή μας αφουγκράζεται τις ανησυχίες της νεολαίας, όλων εκείνων των νέων που αισθάνονται αγανακτισμένοι από ένα κράτος που τους έχει εγκαταλείψει, που τα όνειρα τους διαψεύδονται καθημερινά. Ζούμε άλλωστε σε ένα δήμο που η ανεργία των νέων καλπάζει. Θέλουμε μια νεολαία που πολιτικοποιεί την οργή της, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Κίνησή μας έχει κλείσει τις πόρτες της σε όλους όσους τα προηγούμενα χρόνια με τη δράση τους στήριξαν τις πολιτικές επιλογές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στην τοπική αυτοδιοίκηση που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση τους εργαζομένους. Στις γραμμές μας θέση δεν έχει κανείς από τους «επώνυμους» πολιτικάντηδες καριέρας που θέλουν ακόμα και σήμερα αν και στρατηγοί χωρίς στρατό να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τόσο καλά ξέρουν «για το καλό μας» να εξυπηρετούν τα δικά τους ιδιοτελή, προσωπικά συμφέροντα. Σε αυτούς που πράγματι με ειλικρίνεια αναγνωρίζουν τις δικές τους ευθύνες για αυτή την κατάσταση λέμε:
«Ναι μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει η κατάσταση στο Δήμος και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο, καθίστε στην άκρη, επιλέξτε το ρόλο του στρατιώτη και με τη δράση, τη γνώση, τη συμβουλή και την ψήφο σας ενισχύστε την προσπάθειά μας».
Η Γραμματεία και η Γενική συνέλευση των μελών της κίνησης έχει την ευθύνη της κατάρτισης του ψηφοδελτίου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τα μέλη τη κίνησης που θα εκλεγούν στο δημοτικό συμβούλιο ή θα συμμετέχουν από τη μεριά της κίνησης σε διάφορα όργανα θα δεσμεύονται από τις αποφάσεις της κίνησης.
Η ανάκληση των εκλεγμένων της κίνησης όταν παραβιάζουν συστηματικά τις αποφάσεις και δημιουργούν προβλήματα στη φυσιογνωμία της κίνησης αποτελούν υπόθεση της γενικής συνέλευσης.
Στην προσπάθεια μας να μην δημιουργούμε «επαγγελματίες» πολιτικούς αλλά να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους ορίζουμε το όριο των 2 θητειών για τους εκλεγμένους της κίνησης.