Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον δρόμο της ανατροπής οι δήμοι της Α' και Β' Πειραιά.


Στον δρόμο για την ανατροπή βαδίζουν οι δήμοι της Α' και της Β' Πειραιά, με τις παρατάξεις και τις κινήσεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν ανακηρύξει τους υποψήφιους δημάρχους και να έχουν ήδη συγκροτηθεί ενόψει της κρίσιμης «μάχης» των δημοτικών εκλογών.

Ιδιαίτερη δυναμική δείχνει να αποκτά η υποψηφιότητα του Θ. Δρίτσα με το «Λιμάνι της Αγωνίας» λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακήρυξή του από τη συνέλευση της παράταξης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η πόλη του λιμανιού θα αλλάξει σελίδα στις επερχόμενες εκλογές με δήμαρχο προερχόμενο από την Αριστερά για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς ο Θ. Δρίτσας καταφέρνει να συσπειρώσει και να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις από την Αριστερά, συλλογικότητες πολιτών, τα κινήματα της πόλης αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες που συντάσσονται απέναντι στον παλαιό δικομματισμό και το κατεστημένο της Δεξιάς που εδρεύει έως και σήμερα στον Πειραιά, προωθώντας και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιλογές, με τη φθορά του «γαλάζιου» εκλεκτού και νυν δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου να διαφαίνεται ραγδαία.
Την περασμένη Τρίτη ανέδειξε τον υποψήφιο δήμαρχο η κίνηση πολιτών Νίκαιας - Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα». Ο Κώστας Παπαδόπουλος, μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, εκλέχθηκε ομόφωνα σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Κομβική ήταν η παρέμβαση του «Κόντρα στο ρεύμα» και του ίδιου του Κ. Παπαδόπουλου, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, στον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε μια περιοχή που προσπάθησαν να μετατρέψουν σε «φρούριο».
Έναν «Άλλο Δρόμο» επιλέγουν να βαδίσουν όλο και περισσότεροι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Με υποψήφιο τον επικεφαλής της παράταξης Χρήστο Βρεττάκο, ο «Άλλος Δρόμος», μέσα από τη συνεχή και συνεπή παρέμβαση και στάση του στα σοβαρά προβλήματα των γειτονιών στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μέσα στον, μόλις, ένα χρόνο «ζωής» φιλοδοξεί να δώσει μήνυμα ανατροπής στις γειτονιές που η μνημονιακή πολιτική, την οποία η απερχόμενη διοίκηση εφάρμοσε, έχει βυθίσει στη φτώχεια, την ανεργία και έχει αφήσει βορά στους νεοναζί.
Με το σύνθημα «Ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός» ρίχνεται στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών η ανοιχτή δημοτική κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» με επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφια δήμαρχο την Καίτη Κυλλάκου. Με την επικαιροποιημένη διακήρυξη μέσα από τη συμπαράταξη με ζωντανές αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης από την Αριστερά και τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, η Καίτη Κυλλάκου και η δημοτική κίνηση «Πάμε Αλλιώς» ανοίγουν το δρόμο να επιστρέψει ο Δήμος Κορυδαλλού στην Αριστερά έπειτα από είκοσι χρόνια.
Ο Γιάννης Λαγουδάκης είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στο Πέραμα, επικεφαλής της κίνησης «Μαζί για την Ανατροπή». Σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συνθήκη για την πόλη του Περάματος, με την ανεργία να αποτελεί έναν καθημερινό εφιάλτη, με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να καταρρέει, στις γειτονιές που ζουν κάτω από το σκοτάδι του φασισμού, οι δυνάμεις της Αριστεράς και της ελπίδας καλούνται να δώσουν έναν τιτάνιο και κρίσιμο αγώνα για την αλλαγή και τη ελπίδα.
Με υποψήφια δήμαρχο τη Δέσποινα Καρούση, η κίνηση πολιτών «ΝΑΥΜΑΧΗΑ» επιχειρεί την αυτόνομη κάθοδό της στον Δήμο της Σαλαμίνας. Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ αποτελεί μία αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών που προέρχονται από τους χώρους της Αριστεράς, της οικολογίας, από ανένταχτους πολίτες που θέλουν να σταματήσουν τη μνημονιακή καταστροφή και να ανατρέψουν το σάπιο τοπικό πολιτικό κατεστημένο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες, όπως αναφέρεται στη διακήρυξή της, με παρεμβάσεις για τα εισιτήρια των ferry boat, το λατομείο, τις ιχθυοκαλλιέργειες, το κέντρο υγείας και την παραμονή των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί.

ΑΥΓΗ